Diğer

3+1 Müstakil Ev Maliyeti 2023

Müstakil Ev evin sahibi dışında başka bir yapı veya bina ile bağlantısı olmayan, kullanım açısından sadece evin sahibi tarafından kullanım hakkı olan bağımsız yapılardır. Bu binalarda oturanlar tümüyle konutun sahibi olurlar. Dolayısı ile binaya ait tüm giderler ve bakımlar ile yasal tüm işlemler bina sahibi tarafından yapılır. Bağımsız ve tek başına bir arazi üzerine inşa edilen müstakil evler kullanım alanı ve yerine göre değişik fiyat aralıklarında olabilmektedir. 

Bu tür yapılar kendini özgür hissetmek isteyen aileler için son derece uygun yapılardır. Ayrıca bu tür yapılarda kedi köpek gibi evcil hayvanları beslemek için ideal ortamlar yaratılabilir. Bu açıdan bakıldığında da özgür ve serbest bir alan yaratılması konusunda son derece verimli yapılardır. 

Müstakil Ev çekirdek aileler için olabileceği gibi daha geniş aileler tarafından da tercih edilebilir bir yapı çeşididir. Müstakil yapılar sayesinde oluşturacağınız evlerin bahçelerinde istenilen ortamı yaratmak mümkündür. Hatta bir çok müstakil yapılarda bahçe genişliğine göre havuz, barbekü gibi kişisel yaşam konforu sağlayan unsurlarda yer alır. Bu nedenle tercih edilen bu yapılar apartman veya sitelerde yaşam şekline göre daha konforlu ve özgür yaşam sunabilir. Tabi bu evlerin oluşumu konusunda yada yapılması konusunda tercih edilecek semt, mahalle, konum ve yaşam alanı metrekaresi bu evler için önem arz eder. Gecekondu yaşamı da müstakil bir ev olarak adlandırılmasına rağmen konforu olmayan bir yaşam sunabilmektedir.

Müstakil Ev Maliyeti

Müstakil Ev Maliyeti bu evlerin yapılması için seçilen arazi koşullarına, seçilen semt veya mahallelere, evin büyüklüğüne, yapı şekline, tercih edilen yaşam alanı içerisinde yer alacak eklentilere veya buna benzer isteklere göre değişiklik göstermektedir. Müstakil evlerde yaşamak isteyenler öncelikle hazır bir yer mi satın almak istiyor, kendileri mi inşa etmek istiyor buna karar vermek zorundadır. Müstakil olarak bir yapı yapmak isteyen insanların ilk yapması gereken şey üzerine müstakil yapı yapabilecekleri bir arsa sahibi olmaktır. 

Üzerine bina inşa edebilecek bir arsa olmadığı takdirde bina yapmak mümkün olmayacaktır. Seçilen arsa büyüklüğü ve bununla ilgili elektrik, alt yapı gibi hususların da çözülmüş olması gerekir. Daha sonra bu arsa için gerekli fizibilite çalışması yapılmalı ve tercih edilen evin bu arsa üzerine inşa edilmesi için bir pürüz bulunmamalıdır. 

3+1 Müstakil Ev Maliyeti en çok maliyet hesabı yapılan ev çeşitlerindendir. Bir aile için en ideal yapı genel olarak 3+1 evler olmaktadır. Bunun dışında daha küçük veya daha büyük yapılarda söz konusu olabilir. Ancak genel tercih alanı bu şekildedir. En çok tercih edilen bu evlerin oda büyüklüğü veya evin genel olarak kaç metre kare olacağı hususu da ev maliyeti açısından son derece önemli bir konudur.

Yapılacak olan evlerle ilgili olarak öncelikle tercih edilen bölgeye göre bir arsa maliyeti söz konusu olacaktır. Bunun dışında yapı için gerekli izin ve işlemlerin yapılması sürecine ait resmi işlemler için bir takım maliyetler söz konusudur. Ayrıca yapılacak ev ile ilgili olarak betonarme, prefabrik veya çelik konstrüksiyon malzeme kullanım durumuna göre maliyet hesabı ortaya çıkacaktır. Ev betonarme bir bina olarak inşa edilecekse buna ait beton, demir, tuğla, elektrik malzemesi, sıhhi tesisat malzemesi, kum, çimento, sıva ve bunun gibi bir takım inşaat malzemesi yanında bir işçilik gideri söz konusu olacaktır.  

3+1 Prefabrik Ev Maliyeti

Prefabrik Ev maliyet açısından avantaj sunan evler olduğu için son dönemde tercih edilen yapılar içerisinde yer almaktadır. Müstakil olarak kullanıma uygun olan bu evler yapım maliyetlerinin uygun olması nedeniyle tercih edilen yapılar arasındadır. Bu evlerin maliyetlerinin uygun olmasının nedenleri;

Hızlı ve süratli bir şekilde yapılabilmesi ve zaman işçilik açısından avantajlı olması,

İstediğiniz tasarımlarda ve ölçülerde tek katlı, dubleks veya tripleks seçenekleri ile bu evleri sipariş etmenin mümkün olması,

Hazır tasarımlarının ve seri üretimlerinin olması nedeniyle avantaj sağlaması,

Depreme karşı dayanıklı bir yapı olması nedeniyle depremlerde sorun yaratmaması,

Bu evleri bir yerden başka bir yere taşıma olanağı mevcuttur. Dolayısı ile temel atma konusunda normal evlere göre bir avantajının olması,

Evler bilinenin aksine suya ve yangına karşı dayanıklı malzemelerden yapılmasıdır.

Sayılan bu avantajlı hususların dışında elbette ki bir takım dezavantajları da bulunmaktadır. Bu hususta karar verici olanlar Prefabrik Ev avantaj ve dezavantajına karşılaştırarak buna karar vermelidir. Bu evlerin maliyet açısından dezavantaj yaratabilecek hususları uzun vadeli olmaktadır. Bunlar;

En önemli dezavantajı kullanım süresidir. Bu evlerin miatları ortalama 50 yıl gibi bir süre olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle maliyet ve kullanım süresi analizi iyi yapılmalıdır.

Prefabrik olması nedeniyle çok katlı sistemlerde esneme özelliği vardır. Ses yalıtımı konusunda da sıkıntı yaşanabilmektedir. İyi bir ses yalıtımı yapılması maliyetini biraz arttırabilir.

3+1 Çelik Konstrüksiyon Ev Maliyeti

Çelik konstrüksiyon bina yapılmasında kullanılan bir teknik türüdür. Bu tür yapılarda bina bir ızgara şeklinde yapılan çelik yapılar olarak yerleştirilir. Bu tür yapı tekniği çok katlı gökdelenlerde de kullanılan bir yapı tekniğidir. Bu nedenle sağlam bir yapı oluşumu sunar. 

Çelik Konstrüksiyon Ev maliyet konusunda prefabrik yapılara göre biraz daha pahalı bir maliyet ortaya koysa da betonarme binalara göre ucuz bir maliyet ile yapılabilir. Burada da maliyeti ortaya koyarken binanın kullanım ömrü, dayanıklığı ve sağlamlığı konusunda iyi bir analiz yapmak gerekir.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir