Kendin Yap

Mobilya Nasıl Boyanır?

Evlerimizde sık sık değişiklik yapmak isteriz. Bazen koltuk takımı ile tv ünitesinin yerini değiştirmek gibi veya salona minik bir saksı koymak gibi küçük ama etkili değişikler yaparız. Bu bile bir nebze yeterli gelir. Ancak daha büyük çaplı değişiklikler yapmak istersek o zaman maliyet oldukça artar. Eğer maliyeti artırmadan evlerimizde değişiklik yapmak istersek yapabileceğimiz en güzel şey mobilyalarımızı yenilemektir. Rengini değiştirdiğimiz, kenarına köşesine bir şeyler eklediğimiz mobilyalarımız aslında yepyeni birer mobilya gibi duracaktır. Istediğiniz tüm ahşap mobilyaları hiç zorluk yaşamadan bazı teknik özelliklere dikkat ederek kolaylıkla boyayabilirsiniz. Bu cümlenin ardından herkesin şu soruyu sorduğunu duyar gibiyiz, peki mobilya nasıl boyanır? Bu sorunun cevabı mobilyanızın yapısına göre yani yapıldığı materyale göre tamamen değişiklik gösterir. Metal ve benzeri materyallerden yapılan mobilyalar farklı bir tarzda boyanırken ahşap ve benzeri malzemeden yapılan mobilyalar daha farklı bir şekilde boyanırlar. Biz bu yazımızda ahşap ve benzeri materyallerden yapılan mobilyaların nasıl boyandığı konusunda bilgiler vereceğiz.

Mobilya nasıl boyanır konusunu aşama aşama anlatırsak çok daha anlaşılır ve pratik olacaktır. Öncelikle mobilya boyama alanını hazırlamanız lazım. Çünkü yapacağınız işlemler doğrultusunda etraf kirlenir. Bunu önlemek için geniş bir plastik örtü ya da eski bir çarşafı tüm zemine serebilirsiniz. Ardından boyamaya karar verdiğiniz mobilyayı buraya getirin. Güzelce her yerini silip temizleyin. Diğer işleme geçmeden önce mobilyanın üzerinde hiç toz kalmaması lazım.

Temizlenen mobilya zımpara yapmak için hazırdır. Zımpara yapmak, ahşap mobilyalar üzerinde renk dalgalanmalarının olmasını engeller. Ayrıca boyanın mobilya üzerinde kalmasını ve kısa zaman içerisinde dökülmemesini de sağlar. Zımpara yapmak zor bir iş olsa da mobilya boyama konusunda çok önemli bir noktadır. Zımpara kağıdını aldıktan sonra ahşapta kullanılan ağaç yönünde tüm mobilya yüzeyini zımparalamanız gerekir. Özellikle parlak cilalı mobilyaların yeni boyayı tutması için bu cilanın tamamen gitmiş, boyaya hazır hale gelmiş olması gerekir. Isterseniz zımpara yaptıktan sonra astar atabilirsiniz. Bu her mobilya için şart değildir isterseniz yapabilirsiniz.

Geldik mobilya nasıl boyanır konusunda son noktaya, zımparalanmış mobilyayı güzelce boyayın. Isterseniz biraz kuruduktan sonra da üzerine cila atın. Renk tonu istediğiniz hale gelene kadar bir iki kat boya kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir