Salon Dekorasyonu

Küçük Salonlar İçin Dekorasyon Fikirleri

Ev dekorasyonu planlamak, tüm detayları hesaplamak, büyüklüğüne uygun mobilyalar bulmak ve tüm ahengiyle bizi mutlu eden bir ev yaratmak sanattır. Ancak bundan daha büyük bir sanat varsa o da küçük alanların dekorasyonudur. Istediğiniz büyüklükteki masaları, koltukları, duvar aksesuarlarını yerleştiremediğiniz, sürekli bir yerinden bir şeyler kısmak zorunda olduğunuz bu yerleri dekore etmek oldukça zordur. Iyi bir iç mimarı denemek istiyorsanız ona küçük bir salon dekore ettirin. Eğer küçük salonlar için dekorasyon fikirleri üretme konusunda hiç sıkıntı yaşamıyor, ürettiği fikirleri de kolayca uygulayabiliyorsa hiç tereddüt etmeden çalışabilirsiniz. Çünkü demek ki karşınızda en iyi iç mimarlardan biri duruyor. Ev dekorasyonunda iç mimarla çalışabileceğiniz gibi her şeyi kendiniz de planlayabilirsiniz. El emeği göz nuru bir ev için sıkı çalışmak gerektiğini de unutmayın. Burada, küçük salon dekorasyonunda önemli noktalardan bahsederek biraz da olsa biz size yardımcı olmaya çalışacağız.

Peki, küçük salon nasıl döşenir?

Küçük salonun ne kadar küçük olduğu ve şekli ile başlayabiliriz. En kullanışlı oda şekli olan kare ve dikdörtgen odaları döşemek daha kolay olsa da, l şeklinde oda dekorasyonunda biraz zorlanabiliriz. Odanın şekline ve aldığı ışığa, ışığın geliş açısına bağlı olarak doğru renklerde duvar boyası ve doğru renklerde duvar kağıdı ile dekorasyona başlayabilirsiniz. Gün içerisindeki yansımasını izlemek için seçtiğiniz duvar boyasının oda içerisinde çok küçük bir kısmına uygulayarak değişimini takip edin. Sonrasında boyama yapıldıktan sonra süpriz ile karşılaşmazsınız.

Küçük salon döşemesinde o kocaman koltuklar ve kocaman sehpalar yerini minimalist tasarımlara bırakıyor. Salonun ortasındaki adı üstünde orta sehpa, kapladığı alan kadar işlevi olmayan bir masa. Üzerine bazen çiçek bazen geniş tabak bazen de televizyon kumandaları konulan bu sehpanın yerine minik, modern ve şık bir sehpa koyabilirsiniz. Hem bu yeni sehpanız diğerinden çok daha işlevsel olacaktır, göreceksiniz.

Koltuk seçimlerinde neler dikkat edilmeli?

L koltuklar daha çok oturma odası için tercih edilse de şık salonlar için de özel tasarımlarını bulabilirsiniz. Bu tarz koltuklar küçük alanlarda kullanıldığında büyük işler başarır. Salon dekorasyonunda modern esintiler için küçük salon dekorasyonu yazımıza göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir