Genç Odası Dekorasyonu

Modern Genç Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuklarınız odalarının çok renkli olmasından şikayet etmeye başladıysa, yatağına yattığında ayakları boşlukta kalıp sığamıyorsa veya her yerin oyuncak dolu olmasından şikayet ediyorlarsa odanın dekorasyonunda değişiklik yapma zamanı gelmiş demektir. Bu nokta da da ihtiyacınız olan şey genç odası dekorasyon fikirleri ile örnekleridir. Her nasıl çocuk odası tasarımı yetişkin odasından tamamen farklı ise genç odası dekorasyonu da aynı şekilde diğerlerinden tamamen farklıdır. Oyun oynayarak yeri geldiğinde kitap okuyarak odasında vakit geçiren çocuk, artık hayatının neredeyse tamanını bu odada geçirecektir. Insanların kendine vakit ayırmak istediği, kendisi ile en fazla baş başa kaldığı zaman gençlik yani ergenlik zamanlarıdır. Bu zamanlarda bol bol yalnız kalmak, müzik dinlemek, kendisine ait bir alanda yaşamını sürdürmek ister. Biz de çocuklarımızın bu en önemli dönemlerinde onlara mutlu olacakları bir yaşam alanı sunmak zorundayız.

Genç odası dekorasyon fikirleri tamamen anne babalardan çıkan fikirler olmamalıdır. Bu fikirlerde, gençlerin odanın kendisine ait olduğunu hissetmesini sağlayacak noktalar olmalıdır. Bunun en iyi yolu da gençlerin kendi odalarını kendileri dekore etmeleridir. Anne babalar önemli noktalarda devreye girip renk seçiminde yardımcı olabilir. Uzun ömürlü olması için kaliteli mobilyalar bulmak ve seçmek için yardımcı olabilir. Bunun dışında aksesuarlar ya da duvar renkleri ile duvar kağıtları konusunda çok da müdahale etmemelidir.

Gençlerin odasını dekore ederken dikkat etmeyecekleri ya da hiç akıllarına bile gelmeyecek detaylar vardır. Olmadığı zaman çok zorluk yaşayacakları bu detayları anne babaların düşünmesi gerekir. Mesela depolama alanları. Çocukların ve gençlerin çok fazla ıvır zıvır eşyaları olur. Bu eşyaları ortadan kaldırmak istediklerinde kolayca ulaşabilecekleri yatak altı çekmecesi ya da şifonyer gibi akıllı depolama alanları gerekir. Genç odası dekorasyon fikirleri kullanışlı depolama alanlarının bol bol bulunduğu fikirlerden oluşur.

Onlar her ne kadar önemin fark etmese de canlı, olumlu enerji veren renklerin oluşturduğu hoş bir duvar dekorasyonu her odayı harika yapar. Genç odası dekorasyonlarında da onlarla beraber seçebileceğiniz bir duvar kağıdı ya da badana rengi kullanabilirsiniz. Gençler istiyorsa istediklerine kısmına diledikleri posterleri asabilirler yine.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir