Oturma Odası Dekorasyonu

İskandinav Tarzı Oturma Odaları

Iskandinav tarzı oturma odaları ve bu odaların dekorasyonlarından bahsetmeden önce bu tarz nedir, nasıl yapılır, olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir, hangi tarz evlerde yapılabilir gibi soruların cevaplarına bakalım. Karşınıza çıkan her dekorasyon tarzını uygulamadan önce onun uygulanabilirliğini incelemek lazım. Iskandinav tarzı dekorasyonlar, evin tüm odaları özelinde yapılabilen şık ve sade bir dekorasyon tarzıdır. Ekonomik ve ferah olması bu kadar popüler olmasını sağlamıştır. Ayrıca çok başarılı pazarlama stratejisi izleyen bazı iskandinav markaları da bu pazarın büyümesini sağlamıştır. Peki hemen hemen herkes tarafından sevilen bu tasarımların olumsuz yönleri var mıdır? Her şeyin olduğu gibi bu tasarımların da olumlu ve olumsuz yönleri vardır tabilki. Iskandinav tarzı oturma odası hazırlarken istediğiniz her şeyi, istediğiniz renkleri kullanamazsınız. Eski olup da antika değeri olan klasik mobilyaları da bu tarz bir oturma odası dekorasyonu içine yerleştiremezsiniz. Isterseniz siz kendi tarzınızı yapar koyarsınız ama tam bir iskandinav dekorasyonu yapmamış olursunuz o zaman. Bunların dışında, kocaman bir salonunuz varsa içine çok fazla eşya koyamayacağınız için ortamın bembeyaz ve çok boş kalmış hissini yaşayabilirsiniz. Gri ve metalik renklerin yoğunluğunda sıkıcı ve biraz da soğuk hissedebilirsiniz.

Olumsuzları kadar olumlu özellikleri de var tabiki. Iskandinav oturma odaları son derece sade, sade olduğu kadar da şık ve elitisttir. Elegance kelimesinin tam karşılığını veren koltuk tasarımlarından yerdeki halıya, duvardaki aksesuarlara kadar tüm detaylar özel bir harmoni içerisindedir. Uçuk renk tonları, sarı veya mavi gibi canlı renkler ile hareketlendirilebilen bir yapısı vardır. Iskandinav tarzı oturma odaları oldukça sakin bir havaya sahiptir, dinamik bir ev ortamı yaratmaz. Farklı tasarım örneklerini galerimizde görebilirsiniz. Iskandinav dekorasyon fikirleri konusunda daha fazla bilgi almak isterseniz de yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir