Diğer

En İyi 10 Boya Markaları Listesi 2023

Bireylerin talepleri ya da bekledikleri özelliklere göre çeşitli boya markalarının olduğu karşımıza çıkmaktadır. Herkesin bildiği gibi iç ya da dış cephelerde farklı boya çeşitleri kullanılmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi bazı boyalar sadece iç cephelerde kullanılırken, bazı boyalarda sadece dış cephelerde kullanılmaktadır.

Ülkemizde birçok çeşit boya markasının olduğu görülmektedir. Sizler de en iyi boya markalarının ne olduğu üzerine birtakım araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımızda ilk ona giren boya markalarını öğrenebilirsiniz.

Marshall Boya

Boya denildiğinde akla ilk gelen boya markalarından birisi Marshall boya olarak bilinmektedir. Ülkemizde en çok bilinen boya markası olarak karşımıza çıkan söz konusu marka özellikle iç cephe boyamalarında kullanılan bir boya markası olarak bilinmektedir.

Hollanda kuruluşlu olan Marshall boyanın 1954 yılından beri hizmet verdiği görülmektedir. Aynı zamanda oldukça kaliteli ve diğer boya markalarına göre daha uygun fiyatlı olduğu belirtilen Marshall boyalarını sizler de ev içi mekanlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Filli Boya

1988 yılından itibaren hizmet verdiği bilinen Filli boyanın, ülkemizde en çok bilinen boya markalarından birisi olduğu karşımıza çıkmaktadır. Sahip olduğu oldukça çeşitli renk seçenekleri ile birlikte evin her köşesine ayrı bir hava katan söz konusu boyanın aslında yabancı ortaklık ile birlikte kurulduğu bilinmektedir.

Jotun Boya

Sahip olduğu sloganı ile dikkat çeken, aynı zamanda hem Türkiye bölgesi içerisinde hem de dünya genelinde oldukça bilinen bir marka olan Jotun boyanın, bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen bir boya markası olduğu görülmektedir.

Yukarıda da değinildiği gibi dış cephe boyaları arasında bir numara olduğu bilinmektedir. Sizler de dış mekan ya da diğer bir adı ile dış cephe boyası arıyorsanız, aynı zamanda bu boyanın kaliteli olmasını da istiyorsanız, Jotun boya markasına bir şans verebilirsiniz.

Polisan Boya

En az Filli boya kadar adını duyuran bir diğer boya markası da Polisan olarak karşımıza çıkmaktadır. Oldukça kökenli olduğu bilinen bu boya markasının birçok birey tarafından sıklıkla tercih edildiği görülmektedir.

Her zaman çok beğenildiği söylenen ve buna ek olarak kalitesi ile birlikte ün yapmış olduğu bilinen Polisan boya markası, sahip olduğu renk çeşitliliği ile birlikte hem iç cephe boyalarında hem de dış cephe boyalarında bireylerin hayatlarına yakından eşlik etmektedir.

Dyo Boya

Ülkemiz içerisinde boya sanayisi içerisinde ilk kurulan boya markası olarak Dyo boya markası belirtilmektedir. Aynı zamanda yurt dışında farklı farklı ülkelere de ihracat yaptığı bilinen söz konusu bu boya markasının gerek Türkiye içerisinde gerekse de dünya genelinde birçok seveninin olduğu karşımıza çıkmaktadır.

Casati

2013 yılı içerisinde Dyo markası ile iş birliği şeklinde çalışmalarını yürüttüğü bilinen Casati boya markasının genel itibariyle iç cephe boyalarında tercih edildiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılmıştır.

Buna ek olarak tüketicilerin veya müşterilerin beklentilerinin ne olduğunu analiz ederek çalışmalarını bu doğrultuda ilerlettiği bilinen sözü geçen boya markasının boya sektörü ve sanayisi içerisinde hızlı bir ivmeyle yükselişte olduğu karşımıza çıkmaktadır.

Permolit

Yaklaşık olarak 1984 yılından itibaren hizmet verdiği bilinen Permolit boya markasının günümüz boya sanayisi ve boya sektörü içerisinde oldukça önemli bir yeri olduğu görülmektedir. Yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre bakıldığında Permolit boya markasının genel itibariyle hem dış cephelerin boyanmasında hem de iç cephelerin boyanmasında tercih edildiği karşımıza çıkmaktadır.

Bunun yanı sıra su bazlı boyalara da sahip olduğu bilinen bu boya markasının astar, macun gibi durumları da karşılayacak bir alt yapısına sahip olduğu ve buna ek olarak izolasyon malzemelerinin de temin edilebildiği görülmektedir.

Fawori

Sahip olduğu ürün çeşitliliğiyle Fawori boya markası adı üzerinde hemen hemen herkesin favori boya markası olarak bilinmektedir. Günümüzde birçok birey tarafından çoğu aman tercih edilen bu boya markasının hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olduğu belirtilmektedir. Aslında buradan da anlaşıldığı gibi Fawori boya markası tam bir fiyat performans ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır.

ÇBS Boya

Oldukça kökenli bir geçmişi olduğu bilinen ÇBS boya markasının 1953 yılından beri hizmet verdiği görülmektedir. Aynı zamanda boya sanayisi ve boya sektörü içerisinde öncü markalardan birisi haline gelen söz konusu boya markasının tam 2017 yılından itibaren yurt dışı satışlarına yani ihracata da başladığı bilinmektedir.

Tam anlamı ile fiyat ve performans ürünü olduğu belirtilen ÇBS boya markasının hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olduğu karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle birçok birey tarafından iç ve dış cephe boyamalarında tercih edildiği bilinen bu boya markasının aynı zamanda oldukça çeşitli ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğu söylenilmektedir.

İshakol Boya

İlk tohumlarının 1923 yılında atıldığı bilinen ve ülkemizin ilk yerli boya üretcileri olarak belirtilen İshakol boyanın uzun bir geçmişi olduğu ve geçmiş yıllardan beri ülkemiz insanları tarafından tercih edildiği görülmektedir. En iyi boya markaları arasında adını ilk sıralara yazdıran söz konusu boya markasının sahip olduğu kaliteli boya sloganı ile çalışmalarına devam ettiği belirtilmektedir. Sizler de İshakol boyayı iç ve dış cephe boyamalarında tercih edebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir