Diğer

En Çok Tercih Edilen İç Cephe Boya Renkleri 2023

İç cephe boyasının evi dönüştürücü etkisini hiçbir şey yenemez, bu yüzden iç cephe boya renkleri seçerken zorluk yaşayabilirsiniz. Tasarım zevkinize, odanın aydınlatma koşullarına veya yaratmak istediğiniz ruh haline göre bir boya rengi seçebilir ve mükemmel rengin evinizde nasıl fark yaratabileceğini keşfedebilirsiniz. Bununla birlikte, bir sonraki projeniz için boya rengi ilhamı arıyorsanız, sizin için 2023’ün en çok tercih edilen iç cephe boya renk trendlerini açıklamak istedik.

En popüler boya rengi seçimleri, tasarım meraklılarına hitap edecek ve mevcut iç tasarım trendlerini tamamlayacak boyalardır. Yine de minimalistler için denenmiş ve gerçek beyaz, muhteşem siyah tonlar ve rahatlatıcı griler görmeyi bekleyebiliriz. Bununla birlikte, narenciye renklerinden zarif mavilere kadar değişen çok daha parlak tonlar da olabilir. 

Genel olarak, koca bir kutu boya sipariş etmeden önce, rengin tam olarak nasıl görünebileceğini görmek için bir örnek boya satın alın. Duvar boyamanın en güzel yanı, öğrenilmesi en basit zanaatlardan biri olmasıdır. Sadece bir boya rulosu, fırçalar, bir tepsi, ve tabii ki iç cephe boya gereklidir. Yaşam alanınızı değiştirmeye hazırsanız, duvarlarınız için en iyi boyayı bulmak için yazımızı okuyun ve boyamaya başlayın!

Magenta

Canlı pembemsi bir kırmızı olan magenta, 2023 yılının iç cephe boya renkleri arasından ilk sırada seçildi ve “alışılmadık bir dönem için alışılmadık bir gölge” olarak nitelendirildi, ama unutmayın, bu tipik Barbie pembesi gibi bir renk değil. Eğer canlı renkler size hitap etmiyorsa, bu renk sizin iç cephe boya renginiz değil. Bu cesur renk, doğal boya ailesine ait en değerli boyalardan biri ve aynı zamanda dünyanın en güçlü ve en parlak boyalarına ilham olmuştur.

Mobilyalarda kırmızıyla pembenin buluşmasını kullanın ve magenta ile tasarımın geri kalanını nötr tutun, böylece eviniz mükemmel ve farklı görünecektir. Yumuşak maviler, yeşiller ve bej, zengin renge odaklanmayı sürdürürken, macenta renginin en iyi dostu olurlar. Eğer evinizi bu renkle boyamak istiyorsanız, duvarları haric tutarak temiz ve sade bir şekilde dekorasyon yapmanızı tavsiye ederiz.

Yosun Rengi

Ev sahipleri, geçmişin göz kamaştırıcı, parlak beyazları yerine yatıştırıcı renkleri seçtikçe, yeşil yavaş yavaş yeni trend haline geliyor. Yosun rengi, 2023 için yılın rengi olarak doğaya saygı duruşunda bulunan derin bir orman yeşilidir. Sprey boya renginde olan bu muazzam renk, mobilya ve dekoru kolaylıkla güzelleştirir ve neredeyse her şeyle uyumludur. Eğer kendinizi doğanın içinde hissetmek ama parlak renklerle mobilya tercihinizi sınırlamak istemiyorsanız, yosun rengi sizin için en uygun iç cephe rengi olacaktır.

Bu koyu yeşil, doğanın zenginliği, gür ormanları ve yosunlu arazilerle ilişkilendirilir: kökleri yeşilin canlandırıcı gücüne dayanır ve hem sıcak hem de soğuk renklerle iyi gider. Yosun rengi derin ve topraklanmış yeşil rengi altın, kumtaşı ve bakır gibi doğadan ilham alan tamamlayıcı tonlarla kullanmayı gerektirir. Yosun rengi bu yıl en çok tercih edilen iç cephe boya renklerinin arasında ve bizce bunun nedeni oldukça bariz. 

Ahududu Pembesi

2023’te yılın rengi Ahududu Pembesi adlı canlı bir kırmızı-turuncu: bu canlı renk, alana enerji ve canlı ama ürkek olmayan bir görünüm verir. Eğer renk konfor bölgelenizin dışına çıkarak evinize rengi geri getirmeye hazırsanız Ahududu Pembesi sizin iç cephe boya renkleri arayışınıza son verebilir. İç mekanları olağanüstü sonuçlar için değiştirirken neşe ve bireysellik getiren cesur renklerin kullanımına olanak tanıyın ve bu renge bir şans verin.

Bir alana sıcaklık katmak için, maksimalist bir görünüm için duvarlarda, döşemede ve tavanda Ahududu Pembesi kullanın. Alternatif olarak, bir mutfakta mütevazı bir etki de yaratabilirsiniz. Bu zengin, pembe renk, beyaz ve bejin yumuşak tonlarıyla dengelenir.

Terra Rosa

En son 2023 yılın rengi duyurusuna göre pembe ve kilin yumuşak, toprak tonları en çok tercih edilen boya renkleri, ve Terra Rosa, nötr ve hassas bir vurgu için kahverengi ve bordoyu birleştiren bir pembedir. Sağlığa ve esenliğe öncelik veriyorsanız, gerçeklerden kaçmak için zaman yaratın ve bu renkle nostaljiyi kutlayın. Terra Rosa, hem güzel hem de dramatik, gösterişli, ve zarif ayrıntılarla tasarıma dönüşebilir.

Bu sıcak renk, tatlı ve şekerli olmadan davetkar olarak bir yatak odasına veya yaşam alanına sıcaklık getirir, ve alternatif olarak, göz alıcı bir tasarım için mülkünüzün dış cephesinde de Terra Rose kullanabilirsiniz.

Sütlü Kahve

Sütlü kahve rengi duvarları ısıtmak için hafif pembe alt tonlarla hafif allık rengi pembenin ve bejin kombinasyonudur. Ev sahipleri iç mekanlarına konfor ve neşe katmak için toprak tonları ararken, sütlü kahve rengi popüler olacakmış gibi görünüyor. Son birkaç yıldır insanlar doğadan ilham alan ve toprak tonlarına çekildi ve bu eğilim 2023 ve sonrasında da devam edecek: yeşiller, maviler ve kahverengiler, herhangi bir alanın aynı anda güvenli, rahatlatıcı, ayakları yere basan ve canlı görünmesini sağlayabilir.

 

Misafirleri sıcak bir şekilde karşılayan bir koridorda veya banyo makyaj masası gibi mobilyalarda göz alıcı bir odak noktası oluşturmak için sütlü kahve rengini seçin ve iç cephe boya renkleri arayışınıza son verin.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir