Kendin Yap

Banyo Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirleri

Evin her odasında olduğu gibi banyo bölümünde de ayrı bir dekorasyon stili hakimdir. Bu dekor tarzını kendiniz dilediğiniz şekilde değiştirebilir ya da zenginleştirebilirsiniz. Eski banyolarınızı yenilemek ancak yenilerken de minimum para harcamak isterseniz, kendin yap projeleri ile hem ekonomik hem de çok kullanışlı aksesuarlar hazırlayabilirsiniz. Banyo dekorasyonu için kendin yap fikirleri evin diğer bölümlerinden daha fazla alternatife sahiptir. Hem eğlenceli hem de ekonomik bu aksesuarları evde çocuklarınız ile birlikte hazırlayabilirsiniz.

Spa gibi mum dekorasyonlu banyolar

Banyo dekorasyonunda çiçekler ve mumlar, alanın havasını değiştirmesi açısından en önemli detaylardır. Ayrıca mumun yandığında kötü kokuları alıyor olması mumu banyo için oldukça kullanışlı bir aksesuar haline getiriyor. Peki bu mumları banyoda nasıl kullanabilirsiniz. Eski kavanozlarınızı, balık fanuslarınızı ya da eski bardaklarınızı çok şık birer mumluğa dönüştürebilirsiniz. Bu malzemelerin içerisine küçük renkli taşlar yerleştirin. Üzerine de biraz su koyun. Ardından en üste minik suda yüzebilen mumlardan yerleştirin. Su içerisinde olduğu için hem yangın çıkarma gibi bir ihtimal olmaz hem de banyonuzu güzelleştiren şık bir detay olur. Evdeki eski kavanozları ve cam malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz bu aksesuarı susuz sadece taşlar ile de yapabilirsiniz.

Kıyıda köşede kalmış kalın ipleri atmayın

Eskiden hemen hemen bütün evlerde olan makrameden yapılmış uzun saksılar vardı. Bunların bir kısmı satın alınıldığı gibi bir kısmı da evde yapılırdı. Bu ve buna benzer ürünleri yapmak için kullanılan kalın ipleri kıyıda köşede kalmış, atılmayı bekliyorsa bu iplerden mükemmel sepetler örebilirsiniz. Farklı motiflerden hazırlayabileceğiniz bu sepetleri çeşitli yapıştırıcılarla sabitleyerek banyoda havlu, banyo malzemeleri ya da kozmetik malzemeler için sepet olarak kullanabilirsiniz.

Basit kendin yap fikirlerinden, makyaj standı

Tüm kadınlar az ya da çok makyaj yapar. Kullandıkları veya kullanmadıkları da bir çok makyaj malzemesi vardır. Bu makyaj malzemelerin hepsinin bir arada toplu ve düzenli durması çok önemlidir. Ayrıca bu yerleşimi yaparken kullanım kolaylığı sağlaması ve kullanılmadığı zamanlarda birbirlerine zarar vermemesi önemlidir. Yani, fırçaların renklerinin ya da boyalarının birbirine geçmemesi gerekir. Bunun için kapak bölgesinden duvara monte edebileceğiniz cam kavanozlar harika birer kozmetik kabı görevi görür. Bunların dışında hem banyoda hem de evin diğer kısımlarında yapabileceğiniz çok çeşitli kendin yap fikirleri vardır. Bu konuda daha fazla ve farklı fikirler için bahçe dekorasyonu kendin yap fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir