Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır?

Bahçe düzenlemesi, bahar ayları gelmeden önce ekilecek çiçeklerin dikilecek ağaçların belirlenmesi, bunlar için gerekli tohumlar ve fidanların alınması ile kış aylarının sonunda başlar. Herkesin aklında olan soru bahçe düzenlemesi nasıl yapılır sorusudur ancak aslında başlanması gereken nokta ne zaman yapılır olmalıdır. Çünkü bahçe düzenlemesi mevsim geldiğinde, çiçeklerin açması ağaçların tomurcuklanması gereken zamanda yapılmamalı, geç kalmadan zamanında yapılmalıdır. Bahçesi olanlar bilirler, ilk kez bahçesi olacak heyecanlı adaylar için de biz söyleyelim, bahçe düzenlemesi sadece yılda bir kez yapılan bir şey değildir. Bahçemizi temel olarak iki kez düzenleriz, yaz başlamadan ve kış başlamadan. Yaz başlamadan bahçeyi hareketlendirmek, neresine hangi çiçeği dikeceğimize karar vermek süreci oluşturur. Tabiki toprağı da bu ekim dikim işlemleri için hazır hale getirmek. Her bahçe toprağı her tarz çiçek için uygun değildir. Bu yüzden bazen başka yerlerden toprak getirmek gerekebilir. Kış başlamadan sonbahar sonundaki bahçe düzenlemesi ise bahçemizi kışa hazırlamaktır. Bir çok ağaç kış başlamadan yapraklarını döker, genelde çiçekler solar. Bitkiler kendini kışa hazırlar ancak ılık ve hatta biraz soğuk iklimlerde palmiye gibi iklime uygun olmayan bitkiler yetiştiriyorsanız onları sarmanız, kış boyu soğuktan koruyacak hazırlıklar yapmanız gerekir. Bahçemizi kışa hazırlama konusundan bir sonraki yazmızda daha detaylı bir şekilde bahsedeceğiz.

Bahçe düzenlemesi nasıl yapılır sorusunun ilk cevabı toprağı hazırlamak olmalıdır. Toprağı hazırlarken aynı zamanda bahçe peyzajı çalışmalarını yapabilirsiniz. Yani yürüme alanları

 Masa konulacak alan veya ekim dikim alanları. Eğer bahçeniz büyük ise yemelik sebze meyve de yetiştirebilirsiniz. Genelde bahçelerimizi düzenlerken bu tarz yemeklik sebze meyveleri bahçenin arka kısmına süslü çiçekleri bahçenin ön kısmına koyarız. Bahçenin ön kısmında bu sebze ve meyvelere zarar gelme, birinin üstünden geçme olasılığı daha yüksektir. Aynı zamanda renkli çiçekler ve harika ağaçlar fasulye sırıklarından daha hoş bir görünüm sergiler.

Dikilecek çiçek tohumları ve ağaç fidanlarının hazırlanmasından sonra bahçe düzenlemesi nasıl yapılır sorusunun yanıtı peyzaj düzenlemesi olmalıdır. Bahçeye zarar vermeden yürünebilecek estetik yürüme yolları, şık oturma alanları hazırlamak da bahçe düzenlemesinin önemli bir parçasıdır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir