Teras ve Balkon Dekorasyonu

Teras Dekorasyonu İçin Kendin Yap Fikirleri

 

Kendinize özgü, ilham verici orijinal tasarımlar mı yapmak istiyorsunuz? Yaz geliyor kocaman bir terasınız var, her gelen bu teras benim olsa neler yapardım diyor ama sizin ne yapacağınıza dair hiç bir fikriniz yok mu? Bunca masraf arasında bir de teras için harcayacak paranız da yok, o zaman gelin bu güzel alana evdeki kullanılmayan malzemelerle kendin yap fikirleri dekorasyonu yapalım. Teras için kendin yap fikirleri, evin diğer alanlarına göre çok daha eğlenceli ve kolaydır. Bol bitkili, bol çiçekli teras dekorasyonlarında aklınıza gelen her şeyi kullanabilirsiniz.

Evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri ile muazzam teras dekorasyonları

Küçük ya da büyük fark etmez, tüm teras dekorasyonlarında ilk dikkat edilmesi gereken nokta bitkilendirmedir. Bitki ve çiçeklerinizin yerleşimi tamamen terasınızın yapısına bağlıdır. Yani çok geniş bir terasınız varsa ve bu kadar geniş bir alanla ne yapacağınızı bilemiyorsanız ilk yapmanız gereken bu alanı daraltmaktır. Kocaman ağaç fideleri ve büyük saksı çiçekleri ile bu alanı daha sevimli ve sıcak bir hale getirebilirsiniz. Kocaman binaların yüksek girişlerinde dikkat ederseniz büyük büyük tropik bitkiler ve ağaçlar vardır. Bu bitkilerin amacı yüksek ve genişr alanlarda insanların kendini garip hissetmesini engellemek. Çok büyük ve boş alanlar her zaman insanlara kendini garip hissettirir. Bunun için büyük bitkiler kullanılır. Aynen burda olduğu gibi siz de eski kovalarınızı, çamaşır sepetlerinizi, çocuklarınızın küçükken kullandığı yükseltileri alın ve boyayın. Isterseniz yağlı boya ile isterseniz artmış duvar boyaları ile renklendirin. Sonra içini kaliteli topraklar, gübre ile doldurup dilediğiniz ağacı dikin. Büyüdüklerinde gölgesinde serinleyebileceğiniz mini bir bahçe hazırlamış olursunuz.

Eski mobilyalarınızı değerlendirin

Evde dekorasyon malzemeleri hazırlamak bazıları için ne kadar zorsa bazıları için de bir o kadar eğlenceli bir uğraiştır. Tüm gününü bu tarz işler ile geçirebilen bundan da keyif alanlar için harika bir fikrimiz var, eski mobilyalarınızı değerlendirin. Eski masalarınızı, ahşap dolaplarınızı yani düz zeminli bütün mobilyalarınızı değerlendirin. Bu mobilyaları evde kendiniz kesin ya da bir marangoza götürüp ince çıtalar haline getirin. Etrafını elinize kıymık batmayacak şekilde düzeltin. Zımparalayın boyayın ve daha şık olması için cilalayın. Bu çıtaları terasınızda duvar örmek için kullanabilirsiniz. Kendin yap dekorasyonları konusunda daha fazla fikir için evde yapılabilecek dekorasyon fikirleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Küçük yatak odası dekorasyonu yapmak isteyenlere fikirler bu yazımızda!

 

En güzel teras tasarımları bu yazımızda sizleri bekliyor!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir