Mutfak Dekorasyonu

Küçük Mutfaklar İçin Pratik Çözümler

Evimizin kalbi mutfaklarımız küçük büyük tüm ailelerin birleşme alanıdır. Sadece anne baba ve bir çocuktan oluşan çekirdek aileler de anneanne ve dedelerle geniş aileler de bu odada bir araya gelir. Peki hem evimizin hem birlikteliğimizin kalbi mutfaklarımız küçükse, yine de burayı birlikte en güzel zamanları geçirdiğimiz yer haline getirebilir miyiz? Küçük mutfaklar için pratik çözümler ile tabiki yapabiliriz. Ev dekorasyonlarında evin ya da herhangi bir odanın ne kadar kullanışlı olduğu odanın genişliğine değil nasıl döşendiğine bağlıdır. Kocaman mekanların verimsiz kullanışsız dekorasyonu ile hiç bir işe yaramayan ortamlar yaratılabildiği gibi küçücük odalardan oldukça verimli odalar da yaratılabilmekte.

Ilk sorumuz ile başlayalım, küçük mutfaklar nasıl dekore edilmeli?

Küçük mutfaklar az eşya ile dekore edilmeli. Muhtemelen bu cevap herkesin aklına gelir. Küçük mutfaklar nasıl dekore edilmeli sorusunun asıl yanıtı, küçük ama kullanışlı portatif eşyalar ile dekore edilmeli. Bu mobilyalar ya da dekorasyon ürünleri nelerdir derseniz bir sürü örnek sunabiliriz. Mesela açılabilir tezgahlar veya tezgah çekmeceleri. Modern mutfak modelleri içerisinde alternatifli olarak sunulan bu tezgahlar, yemek hazırlarken ihityaç olan sonrasında kapatılabilen muhteşem mutfak çözümlerinden biridir. Açılır kapanır özellikteki bu mutfak tezgahlarını yemek hazırladığınız ya da en çok kullandığınız kısma yerleştirebilirsiniz. Ocağın yanı ya da ana tezgahın karşısı bunun için ideal olabilir.

Elektronik aletlerin yerleşimi

Tezgahın üzerine ya da tezgahın altına yerleştirilen çeşitli makineler, mutfakta en fazla yer kaplayan eşyalardır. Küçük mutfak yerleşiminde bu tarz makineler için etrafı kapatılmış alanlar ayarlaması yapmak en önemli noktadır. Mesela bulaşık makinesi, çamaşır makinesi veya bu tarz büyük makineler kesinlikle mutfak dolapları ile birmiş gibi görünen tezgah altına yerleştirilmelidir. Büyük fırınlar yerine bulaşık makinesinin üzerine yerleştirilebilen set üstü ocaklar, buzdolabı üzerine yerleştirilebilen mini fırınlarla beraber hem küçük hem verimli pişirme çözümleri oluşturur. Mutfak tasarımı hakkında daha fazla fikir ve farklı mobilya modelleri görmek isterseniz küçük mutfaklar için masa modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.  Ayrıca küçük mutfaklar için pratik çözümler konusunda galerimizde görsellleri görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir