Mutfak Dekorasyonu

İskandinav Mutfak Modelleri

Iskandinav ev dekorasyonu tarzı son zamanların en gözde tarzlarından bir tanesi, hatta en gözde tarzıdır. Bu stilin sadece yatak odası veya sadece salonlarda uygulanmak yerine evin tüm odalarında uygulanabilir olması da iskandinav stilini en yaygın hale getiren sebeplerden bir tanesidir. Aslında bizim kültürümüze oldukça uzak olan bir tarz sahip olmasına rağmen bu denli sevilmiş, benimsenmiş olması ilginçtir. Bazı kuzeyli mobilya markaları ile ülkemize giren bu tarzı yerli mobilya markaları da benimsemiş, kendi mobilyalarında tarzı kullanarak desteklemiştir. Oturma odasından mutfağa kadar her yere uygulanabilen fikirleri mutfak modellerinde tasarımsal özellikleri ile de görüyoruz. Iskandinav mutfak modelleri dekorasyondan ayrı olarak hazır mutfak tasarımlarında karşımıza çıkıyor. Şöyle ki, siz mutfak modellerini alıp mutfağınıza kurduğunuzda tüm dekorasyona hakim tarz ortaya çıkmış oluyor. Iskandinav mutfak modelleri, mutfak içerisinde bulunması gereken tüm malzemeleri daha doğrusu ekipmanları içerdiği için aslında yerleştirmesi ve planlaması da oldukça kolay oluyor.

Bu tarzın mutfak dekorasyonlarında da tabiki beyaz, gri, krem rengi tonları en başta gelen renk tonları oluyor. Parlak tonları neredeyse yok diyebileceğimiz mutfaklarda mat renkler hakimdir. Ahşabın en doğal hali ile kullanıldığı, metalin genelde boyasız ve cilasız tercih edildiği bu mutfak dekorasyonlarında diğer odalarda yer almadığı kadar çok bitkilere yer veriliyor. Biz bu yazımızda genel olarak mutfak modellerinden yerleşiminden ve özelliklerinden bahsediyoruz. Gelecek yazılarımızda iskandinav mutfak dekorasyonları ile özelliklerinden bahsederken, bu alanlarda kullanılan aksesuarlardan daha fazla söz edeceğiz. Bu dekorasyon tarzında ahşabı bu kadar sevmelerine ve doğal hali ile kullanmalarına rağmen mutfak dolabı olarak genelde ahşap kullanılmaz. Yani bizim masif ahşap dediğimiz en doğal hali ile kullanımı pek yaygın değildir. Beyaz ve krem rengi tonlarındaki mutfak dolapları çeşitli materyallerden hazırlanır. Mutfaklardaki büyük masalar veya yemek masaları ile bar masaları masif ahşap veya lake tarzında tercih edilir. Iskandinav dekorasyon modelleri yazımızdan bu konuda daha farklı fikir ve görüşler alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir