Teras ve Balkon Dekorasyonu

Ikea Ürünleri İle Balkon Dekorasyon Fikirleri

Biz Türkler, havaların ısınması ile birlikte kendimizi bahçelere, teraslara, balkonlara atarız. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında yaşayanlar bilir, bu sıcaklar ile baş etmenin en kolay yolu öğle güneşi geçtiği gibi dışarı çıkmaktır. Akşam yemeklerinin yenildiği, çayların içildiği bu açık alanlar hemen hemen herkesin evinde vardır. Minik dokunuşlarla değişim yaratan balkon dekorasyon fikirleri, sadece balkonlarda değil bahçe ve teras gibi tüm açık alanlarda uygulanabilir. Yenilikçi ve modern tasarımların hem şık hem kullanışlı mobilyalar ile buluştuğu yeni nesil balkonların bir kaç çeşidi vardır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanı kapalı balkonlardır. Camlı balkonlar, yazın kısa olduğu kışın soğuk geçtiği bölgelerde tercih edilir. Kış aylarının en soğuk günlerinde bile kullanım sağlayan kapalı balkon dekorasyonu örnekleri, bize açık balkonları tasarlama konusunda da ilham vericidir.

Küçük alanlarda büyük işler yapmamızı sağlayan, tüm köşe bucakları kullanılabilir hale getiren ürün tasarımları ile Ikea, balkon ve bahçe dekorasyonunda bizim en büyük yardımcımız. İkea ürünleri ile balkon dekorasyonu fikirleri hazırlamak oldukça keyifli. Kocaman bir balkon için bahçe mobilyaları üreten marka, minik balkonlar için de çok ergonomik sandalyeler, açılabilir masalar, katlanabilir tabureler ve oturma minderleri üretiyor. Çok küçük balkonlar için ise, balkon demirlerine asılabilir açılır kapanır askı masalar tasarlıyor. Bu askı masaları, üç dört kişiye kadar kullanılabilecek hale getirebilirsiniz. Balkon demirlerine asılı olduğu için, balkon duvarının hemen önündeki kısmı kullanılabilir hale getiren bu balkon masasını tüm İkea mağazalarında bulabilirsiniz. Ayrıca nasıl kullanabileceğiniz konusunda örnek dekorasyon fikirlerini galerimizde görebilirsiniz.

Balkon düzenlemesi yaparken dekorasyondan farklı olarak, var olan eşyaların yerlerini belirleriz. Bu düzenlemeyi yaparken işe ilk olarak gereksiz ve kullanışsız eşyaları atmaktan başlamak lazım. Büyük ve işlevsiz balkon mobilyaları kadar yer kaplayıcı bir şey yoktur. Bu kullanışsız eşyaları attıktan sonra, hangi balkon mobilyaları ve  balkon dekorasyon ürünlerine ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz. Sedir görünümündeki oturma alanları son zamanların en popüler balkon oturma alanı tasarımlarından bir tanesi. Üzerine renk renk yastıklar dizerek yapabileceğiniz bu alan hem konforlu, hem sıcak bir hava yansıtacak. Doğallığın baz alındığı renkleri, ahşap malzemeleri ve yumuşacık dokusu ile İkea balkon mobilyaları, balkonlarınıza yazın en güzel havasını getirecek.

İlham verici balkon dekorasyonu örnekleri için galerimizde göz atmayı unutmayın!

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir