Ev Aksesuarları

Duvar Dekorasyon Ürünleri

Bizim ülkemizde son zamanlarda yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan, kısa bir süre öncesine kadar hiç yaygın olmayan, kültürel olarak da evlerimizde bulunmayan bir şey vardır, duvar dekorasyonu. Duvar dekorasyonu bizim ev dekorasyonu kültürümüzde bulunmayan, son zamanlarda gelişmeye ve yaygınlaşmaya başlayan bir konudur. Dekorasyonunu bilmediğimiz için doğal olarak duvar dekorasyonu ürünleri ile bunların özelliklerini de bilmiyoruz. Evine yeni taşınanlar, yeni ev alanlar veya evini yenilemek isteyenlerin hiç zaman kaybetmeden üzerine düşünmesi gereken en önemli konulardan bir tanesi budur. Duvarlarınız, oda içerisinde yerine göre koltuklardan dolaplardan yataklardan daha fazla dikkat çeken alanlardır. Bu güzide alanları hakkını vererek harika bir şekilde dekore etmek lazım. Peki ama nasıl? Şimdi bu sorunun cevabına bakalım.

Dört bir yanımızı saran can yoldaşımız duvarlarımızı ilk olarak doğru bir renk tonuna boyamamız lazım. Önceki yazılarımızda sizlere trend duvar renk tonları ile bunların nasıl kullanabileceği hakkında, duvar boyası seçerken nelere dikkat etmek gerektiği konusunda çeşitli bilgiler vermiştik. Duvar boyamızı biraz risk alarak klasik ve sıkıcı renk tonları arasından değil de daha yenilikçi, daha güzel renk tonları arasından seçmek lazım. Badana işini halletmek çok önemli, bunun ardından sıra gelecek duvar dekorasyonu ürünleri seçmeye. Sıradan bir resim veya herhangi bir alakasız kuş fotoğrafı asmak yerine odanızın konseptine odaklanın. Ne tarz bir odada yaşıyorsunuz. Burası bir yatak odası mı salon mu mutfak mı? Her odanın kendine ait farklı dekorasyon ürünleri vardır. Temelde biz duvar dekorasyonu ürünlerini tablolar, resimler, fotoğraf çerçeveleri, çeşitli duvar saatleri ile biblolardan oluşuyor diye biliyoruz. Ancak bunların dışında da çok çeşitli ürünler bulmak mümkün. Led ışıklar ile duvarlarınıza renk katabilir, ahşap malzemeleri kullanarak duvarlarınızı süsleyebilirsiniz.

Klasik bir tabloarın yanına duvardan sarkan bitkiler kullanabilirsiniz. Üç boyutlu duvar panelleri ile evlerinize yep yeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu duvar panellerini isterseniz odanın tüm duvarlarında kullanın, ancak biz bir duvarın belirlenip sadece o duvarın dekore edilmesinden yanayız. Pu paneller tüm odada kullanıldığında ağır olabilir.

Galerimizdeki uygulama örneklerine göz atmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir