Genel Dekorasyon

Bu Yılın En Popüler Duvar Boyaları

Duvar boyalarını ikiye ayırarak inceleyebiliyoruz; iç dekorasyon ve dış dekorasyon. İç dekorasyon duvar boyaları odalarımızın içerisinde, koridorlarda, mutfak ve banyo duvar boyaları oluyor. Dış dekorasyon ise, genelde dış cephe boyası olarak da adlandırılan binaların dış duvarlarının boyası oluyor. Bu boyalar hem renk hem doku hem de teknik özellikleri bakımından birbirinden oldukça farklı.

Ev dekorasyonunda kullanılan duvar boyaları, odaların dekorasyon tarzına, büyüklüğüne, pencerelerine yani ne kadar güneş aldığına ve ışıklandırmasına göre belirleniyor. Küçük pencereli görece küçük bir odanın duvar boyası ile kocaman bir salonun duvar boyası aynı olmuyor. Her evin tarzı ve rengi farklı. Bu farklılıklara rağmen herkes tarafından genel olarak beğenilen, popüler duvar boyaları da yok değil. Bu yazımızda sizler için bu yılın en popüler duvar boyaları ve kullanım örneklerini bir araya getirdik. Sadece renk olarak değil özellik bakımından da bu duvar boyalarını detaylıca inceledik.

Iç cephe boya renkleri ve özellikleri

Çocuk odalarında sıcak tonlarda silinebilir, leke tutmaz, hatta üzerine resimler yapılabilir özelliklerde duvar boyaları tercih edilir. Çünkü bu odalarda çocuklar duvarları kirletir, resimler yapar vs. silinebilir duvar boyaları oturma odası ile salon duvarlarında da tercih edilebilir. Her sene boya yapmak yerine duvarları silmeyi de tercih edebilirsiniz.

Kendinden desenli ya da kabartmalı duvar boyası alternatifleri de son zamanların popüler uygulamalarından bir tanesi. Genelde fırçasına, yani boya rulosunun desenine göre beliren kabartma desenlerle uygulanan bu boya yöntemi oldukça şık bir görünüme sahiptir. Salonlarda ve oturma odalarında kullanılır. Koridor dekorasyonunda da karşımıza çıkabilen bu yöntemi banyo dekorasyonlarında da görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir