Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Modern Bebek Odası Duvar Kağıtları

Bebek odası dekorasyonlarında en uzun süre kullanılan dekor malzemelerinin başında duvar kağıtları gelir. En modern bebek odası duvar kağıtları koleksiyonlarının birbirinden şık tasarımları arasından seçim yapmak oldukça zordur. Temel mobilyalarınız ile uyumlu tasarımların yanında bir de kendine has tarzı olan yenilikçi tasarımların yer aldığı duvar kağıtlarını da bulabilirsiniz.

Bebek odası duvar kağıtları nasıl olmalı?

Ev duvar kağıtları, evin yapım malzemesi ve eskiliğine bağlı olarak değişse de genelde 10-15 yıl hiç yıpranmadan rahatlıkla kullanılır. Bu kağıtlar, duvarı kirlenmeden ve sıyrıklardan koruduğu gibi nemden ve soğuktan da korur. Duvar kağıtlarının nem ve soğuk havadan koruması bu materyalleri ortamın havasını belirlemede önemli bir hale getirir. Bebek odalarının havalandırmasının çok iyi olması, nem dengesinin de sağlanmış olması gerekir. Işte tam bu noktada doğru duvar kağıtları ile ortamın nem dengesini sağlamasına katkıda bulunabilirsiniz. Kaliteli duvar kağıtlarında genelde binayı terleten ve rutubet oluşturan katkı maddeleri bulunmaz. Ancak duvar kağıdı seçerken sadece buna değil hangi tarz boyalar kullanıldığına da dikkat etmek gerekir. Ev dekorasyon malzemelerinin tamamının boyası sıcak havanın ve buharlaşmanın etkisi ile havaya karışır. Evin içerisindeki herkes bu havayı solur. Bebek odaları bu sebeple en önemli alanlardır. Burada kullanacağınız duvar kağıtlarında zehirsiz, organik ve doğal boyaların kullanılmış olması çok önemlidir. Organik boya kullanılmadan hazırlanan tüm malzemeler zehirlidir insan vücuduna zararlıdır. Henüz çok küçük oldukları için bebekler, bu tür durumlardan çok daha fazla etkilenirler.

Bebek odası duvar kağıtları rengi belirleme

Tüm ev dekorasyonunda özellikle tercih edilen bir tarz yoksa genelde soft ve açık renk tonları tercih edilir. Duvar kağıtları da aynı bu şekilde bej rengi, krem rengi, açık mavi ve açık yeşil gibi renk tonlarından seçilir. Diğer odaların duvar kağıtları ne renk olursa olsun bebek odalarındakilerin kesinlikle açık ve doğal bir renk olması gerekir. Gökyüzünü andıran açık mavi ya da ağaçları anımsatan yeşilin soft tonları çok doğru bir tercihtir. Bebeklerin rahat uyuması ve uyandıklarında kendilerini güvende hissetmeleri için bu seçim önemlidir. Bu konuda daha fazla bilgi için bebek odası duvar kağıdı modelleri yazımıza göz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir