Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

İkea Erkek Bebek Odası Takımları

Bebek odası takımları son zamanlarda kız bebek ve erkek bebek odası takımları olarak ayrı ayrı tasarlanmaya başladı. Bu tasarımlarda baz alınan temel unsur sadece renk değil aynı zamanda ihtiyaçlar da. Erkek bebek odalarında mavi renk tonlarının kullanılmasının yanında, erkek bebeklerin kız bebeklere göre daha hareketli oldukları gözlemlenmiş ve buna uygun tasarımlar ön plana çıkarılmaya başlanmış.

Hem yumuşak hem de güven verici renk mavi

Mavinin her tonu güven vericidir, tıpkı yeşil gibi. Psikolojik çalışmalar bebeklerin pastel tonu renklerin içinde kendini daha huzurlu hissetikleri ve daha kolay uyuduklarını ispatlamıştır. Ikea mobilya ürünleri içinde en pastel renkler bebek odası takımları içinde yer alır.

Sallanan karyolalar ile mışıl mışıl uyusunlar

Ikea erkek bebek odası takımları, kolay taşınabilen portatif karyolalardan oluşur. Bu karyola ve beşikler bebeklerin yaşına ve kilosuna uygun ayarlanabilir özelliklere sahiptir. Ister biraz hızlı isterseniz çok yavaş olarak da sallayabilirsiniz.

Terletmeyen yataklar, mutlu uykular

Ikea bebek yatakları, terletmeyen özel malzemelerden yapılmıştır. Yaylı yataklar kadar hızlı hareket etmediği için de bebeğiniz dönerken bile rahatsız olmaz. Terlemeden bütün gün ve gece rahat rahat uyur.

Çekmeceli karyolalar ile toplu odalar

Bebeklerin ihtiyaçları bitmez. Ikea bebek odası takımlarındaki hemen hemen bütün beşik ve karyolaların alt kısmında çekmeceler bulunur. Bu çekmecelerde önlüklerden bezlere, alt değiştirme örtülerine kadar sürekli kullandığınız malzemeleri muhafaza edebilirsiniz.

En büyük yardımcı, alt değiştirme masaları (üniteleri)

Bebek odası takımlarındaki en büyük buluş. Yerde bebek bezi değiştirmek ne kadar zordu. Şimdi sizin boyunuza göre ayarlayabildiğiniz alt kısmında dolapları da olabilen bu üniteler tüm anne babaların yardımcısı. Tekerlekli ayakları ile istediğiniz yere taşıyabilir, portatif olarak kullanabilirsiniz.

Geleceğin kahramanlarına açılabilir parmaklıklı beşikler

Ikea bebek odalarında yükseltilebilir ya da alçaltılabilir ayakları ile karyola ve beşikler yer almaktadır. Bebekler çok küçükken bunları yüksek ancak büyümeye başladıklarında alçaltılmış olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca yatağından inmek isteyecek kadar büyüyen kahramanlar için de, dilediğinizde bir yanındaki koruyucu parmaklıkları açılabilir karyolalar bulabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir