Ev Dekorasyon Fikirleri

Ev Dekorasyonunda Uyumlu Renkler

Harika mobilyalar seçerek özenle oluşturulmuş bir ev dekorasyonunda sizi rahatsız eden bir şeyler olabilir. Baktığınızda bu rahatsızlığın neden kaynaklandığını bir türlü anlayamazsınız. Tekrar tekrar bakmanız gerekir, aslında her şey oldukça şık ve kalitelidir ancak rahatsızlık veren nokta nedir? Bu sorunun cevabı yüzde doksan renk uyumsuzluğudur. Ev dekorasyonunda uyumlu renkler mobilya seçimi kadar belki mobilya seçiminden bile daha önemlidir. Uyumsuz renklerin ortaya çıkardığı hava bizi rahatsız eder, baş döndürücü ve yorucu olabilir.

Bazen bir filme gittiğmizde çok yoruluruz o filmdeki renkler başımızı ağrıtır. Aynı şekilde bir sergide bir tabloya bakarken de aynı duyguyu hissedebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için yapılması gereken tek bir şey vardır o da renk uyumu hakkında bilgi sahibi olmak, mobilya seçimi yaparken renklerin uyumuna dikkat etmek.

Parlak renkler kendi içerisinde kolay bir şekilde kombinlenirken mat ve soft renkler ile kombinlenmesi o kadar kolay değildir. Aynı şekilde mat renkleri de kendi içinde kolaylıkla komin edebilirsiniz. Ev dekorasyonunda uyumlu renkler çoğunlukla mat ve pastel renklerdir. Parlak tonları beyaz gibi krem gibi dengeleyici tonlar ile kullanmak gerekir. Eğer odanızda beyaz veya krem rengi tonu istemiyorsanız o zaman mavi gri gibi soft renkleri kullanabilirsiniz.

Monokromatik renkler dediğimiz parlak ve canlı renk tonları, odada kullanıldığında direk odanın odak noktası haline gelecektir. Sade ve yalın bir odada özellikle dikkat çekmek istediğiniz nokta olursa bu tarz bir renk ile hareket verebilirsiniz.Ev dekorasyonunda uyumlu renkleri ve bu renklerin uyumunu ışıklandırmalar doğrudan etkiler. Aynı şekilde dikkat çekmek istediğiniz bir nokta veya renk olursa, burayı diğerlerinden daha fazla aydınlatarak gerekli dikkat çekme ortamını oluşturmuş olursunuz.

Eğer evinizin herhangi bir yerinde uyumlu renkler ile sakin bir ortam oluşturmak istiyorsanız bu odada soft ve sıcak bir ışıklandırma yapmak gerektiğini de unutmayın. Risk almak istemezseniz klasik renk tonlarını bir arada kullanarak kahverengili krem rengili bej tonlarında uyumlu ev dekorasyonları da ortaya çıkarabilirsiniz.

Örnekleri galerimizde sizleri bekliyor.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir