Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Erkek Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Bebek odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken ilk konu, gerekli gereksiz tüm eşyaların aynı anda alınmaması ve eşya dolu bir oda hazırlanmamasıdır. Bebek odasına yerleştirildikten sonra zaman içerisinde nelere ihityacı olduğunu anlayacaksınız o yüzden en başından heyecanlı gerekli gereksiz bir sürü eşya alıp bebeğin bir sürü enerjiye maruz kalacağı bir oda dekore etmek istemezsiniz. Bugün sizlere bebek odalarından özellikle de erkek bebek odası dekorasyon fikirleri ile örneklerinden bahsedeceğiz. Bildiğimiz gibi artık kız bebek odası dekorasyonları ile erkek bebek odası dekorasyonları arasında pek bir fark kalmadı. Hem tarz olarak hem de renk olarak birbirine oldukça benzer olan bu odaları farklı kılan bazı tasarım özellikleri olabilir. Eğer ki siz kız ya da erkek fark etmez ikisinin de kalabileceği bir oda dekorasyonu yapmak istiyorum diyorsanız bol beyazlı naturel renklerde bir bebek beşiği alarak işe başlayabilirsiniz. Diğer tüm detayları da aynı şekilde naturel renklerden tercih edebilirsiniz.

Erkek bebek odası dekorasyon fikirleri aslında renk seçiminden çok daha fazlasını kapsar. Erkek bebeklerin zaman içerisindeki ihtiyaçlarına yönelik hazırlıklar ile bunları nasıl yapacağınız hakkında bilgiler içerir. Yeni doğan bir bebeğin ihtiyaçları aynıdır, bu bebeklerin ilk doğdukları zamanne tarz bir odada kaldıkları çok önemli değildir. Burada kast ettiğimiz kız bebek ya da erkek bebek için özel dekore edilmiş olması önemli değildir. Yeni doğan bebeklerin sıcak, nemsiz ve iyi havalandırılmış, güneş alan bir odada kalması önemlidir. Erkek bebekler kız bebeklere göre genelde daha hareketlidir. Gece uykusundan olsun gündüz uykusundan olsun çok daha sık uyanırlar. Bu yüzden erkek bebek odasındaki beşiklerin çok hareketli çocuklar için uygun olanlarından seçilmesi gerekir. Aynı şekilde bu beşiği sallanabilir, uyumadığında bebeği oyalayabilcek bir şey olması beklenebilir.

Bebek odası dekorasyonunda iki veya üç renk tonu olmalıdır. Bundan daha fazla, çok parlak ve çok aşırı dikkat çekici renkler mümkün olduğunda bulunmamalıdır. Erkek bebek odası dekorasyon fikirleri mavi renk tonlarından oluşan mobilyalarla doludur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bebekleri çok küçük yaşlardan itibaren cinsiyet ayrımına maruz bırakmak istemeyiz. Artık modern toplumda bu tarz kısıtlamalar yoktur. Sonuçta hiç bir rengin cinsiyeti yok değil mi? Modern erkek bebek odası dekorasyon örneklerini galerimizde görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir