Geri Dönüşüm Fikirleri

Atık Malzemelerden Neler Yapılır?

Istatistiklere göre ülkemizde yıllık kişi başına yaklaşık 23 milyon ton çöp çıkıyor. Bu çöplerin büyük bir kısmı ise ger dönüştürülebilir ürünlerden. Doğal çöplerin dışında atılan atıkların içerisinde hala kullanılabilir durumda olan onlarca ev eşyası var. Bu kadar çok atık oluşmasının sebebi ise atık malzemelerden neler yapılır, kimsenin bunu bilmemesi. Annelerimizden öğrendiğimiz bayat ekmeklerin kızartılması ya da köftede kullanılması dışında kullanılabilir malzemeler hazırlamayı bilmiyoruz.

Geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan yapılan tasarımlar

Eski bir kaykay düşünün. Çocuğunuza almışsınız ve çocuğunuz büyümüş hatta evlenmiş gitmiş ancak yıllarca kullandığı kaykayı evde. Bu durumda bu kaykayı atmak yerine onu kitap rafı ya da klasik bir duvar rafı olarak kullanmaya ne dersiniz? Kaykayı alın ve dengede durmasını sağlayacak şekilde ipler geçirebileceğiniz iki delik açın. Bunlar kenara yakın merkezi denge noktaları olabilir. Kalın ve sağlam bir ipi bu deliklerden geçirin ve duvara asın. Nasıl yapıldığını görmek için örneklerine bakabilirsiniz. Aynı şekilde eski karyolanızı da kullanabilirsiniz. Karyolanızın kenar tahtalarını çıkarın. Arasına tuğla gibi doğal destekler yerleştirerek dengede duracak şekilde raflar haline getirin. Bu rafları dilediğiniz çiçekler ile süsleyebileceğiniz gibi kitaplık olarak da kullanabilirsiniz.

En güzel atık malzemeleri değerlendirme yöntemi

Kenarı kırılmış porselen fincanlar dudaklarınızı kesebilir. Bu sebeple de kullanılması mümkün değildir. Ancak bu fincanları mumluk olarak ya da minik çiçek saksıları olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda eskimiş tabaklarınızı da kenarları kırılmış bile olsa yeniden boyayabilir, çeşitli desenler ile süsleyerek duvarlarınızda yemek odasındaki büfede ya da çeşitli masa üzerlerinde dekorasyon malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

En yaratıcı atık malzemeler, boncuklar ve düğmeler

Önceleri eskimiş kıyafetlerin düğmeleri alınır, kıyafetler atılsa bile bu düğmeler lazım olursa diye saklanırdı. Hala bir çok kişi bu alışkanlığını devam ettirir düğmeleri saklar. Bu düğmeleri yastıkların üzerine dikerek çeşitli tasarımlar yapabilirsiniz. Aynı eski düğmeleri kavanoz kapaklarında ya da perde süslemelerinde de kullanabilirsiniz. Atık malzemeler ile neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi almak, çeşitli fikirlerden yararlanmak isterseniz el yapımı hediyelik eşyalar nasıl yapılır başlıklı yazımızdan da ilham alabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir