Geri Dönüşüm Fikirleri

30 Farklı Paletten Dekorasyon Fikirleri

Eski kullanılmayan bir paletin ev dekorasyonunda harika bir mobilyaya ya da oldukça kullanışlı dekoratif bir ürüne dönüşebileceğini biliyor muydunuz? Palet dekorasyon fikirlerinin içerisinde masalar, koltuklar, sehpalar ve daha bir çok farklı mobilya modeli bulmak mümkün. Salondan mutfağa, bahçeden oturma odasına kadar tüm evinizde kullanabileceğiniz  30 farklı paletten dekorasyon fikri ile karşınızdayız.

Paletten dekorasyon nasıl yapılır?

Ahşap paletler, bir dönem farklı şekillerde kullanılıp zaman içerisinde eskidikten sonra atılan ya da bir kenera konulan parçalardır. Bunları geri dönüşüm projeleri kapsamında bir çok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Paletleri isterseniz hiç şeklini bozmadan sahip olduğu şekli ile kullanabilirsiniz. Isterseniz parçalara ayırıp birden fazla dekoratif ürün olabilecek şekilde kullanabilirsiniz.

Masa, sehpa gibi mobilyalar yapmak için genelde paletleri tek parça kullanabilirsiniz. Ayaklı ya da tekerlekli olmasını tercih ederseniz paletlerin altına köşelerine tekerlekleri ya da ayakları monte edebilirsiniz. Ahşap paletleri kullanmadan önce iyice temizlemek gerekir. Boyamak isterseniz de öncelikle zımparalamanız gerekmektedir.

Ahşap paletten neler yapılır?

Ahşap paletten balkon ve bahçe dekorasyonu için çiçeklikler yapılabilir. Koltuk, masa, sehpa, sedir, yatak dahil bir çok farklı mobilya tasarımı yapılabilir. Ayrıca duvar rafı, kitaplık ve mutfak rafı da paletten yapılabilecek mobilyalar arasındadır.

Paletlerden sedir yapımı nasıl olur?

Paletten mobilya denince akla ilk gelen mobilyalardan bir tanesi de sedirdir. Sedir, balkonlarda, bahçelerde, oturma odası ve salon dahil tüm odalarda kullanılabilen konforlu bir mobilyadır.  Eski paletlerden bir kaçını üst üste koyup birbirine monte ederek ya da bir tanesini koyup, üzerine yeterli büyüklükte minder koyarak sedir yapabilirsiniz. Paletten sedir yapımında kaç palet kullanacağınız size bağlıdır. Alçak, düz bir sedir için bir tanesi yeterlidir. Yüksek olanlar için ise bir kaç tane gerekir.

Paletten masa nasıl yapılır?

Paletten masa yapımında dışarıdan ek malzemeler kullanarak masanızı çok şık bir hale getirebilirsiniz. Ancak aynı zamanda isterseniz sadece palet malzemeleri kullanarak da masa yapabilirsiniz. Yüksek ve büyük bir masa, alçak ve geniş bir masa, orta sehpası, televizyon sehpası modelleri palet kullanarak yapılabilecek sadece bir kaç mobilya modelinden biridir. Paletten masa yaparken, çoğunlukla masa ayaklarını ya da tekerleklerini sonradan monte etmek gerekir. İsterseniz bu paletlerden ayaksız, direk yere konulan alçak masalar da yapabilirsiniz. Galerimizde çeşitli palet masa modellerini görebilirsiniz.

Diğer mobilyalara göre palet mobilya fiyatları daha uygundur. Tarz ve modern bir ev dekorasyonu için kullanabileceğiniz palet koltuk fiyatları ekonomiktir.

Palet nasıl boyanır?

Palet mobilyalar yapılırken paletler öncelikle temizlenir ve kurutulur. Sonrasında pürüzsüz bir şekilde boyamak için güzelze zımparalanır. Zımparalanıp temizlendikten sonra boyanır. Boyanın pürüzsüz olması, renginin tutması için boya bir kaç kat sürülmelidir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir