Geri Dönüşüm Fikirleri

Yaratıcı Geri Dönüşüm Ev Eşyaları

Geri dönüşüm fikirleri ve projeleri, sadece kağıt veya cam geri dönüşümlerinden çıkıp bizim gündelik hayatımıza da girmeye başladı. Bu oldukça önemli bir konudur, tüketimin aşırı arttığı bu zamanlarda geri dönüşüm fikirleri ile var olan ürünlerden üretim yapmak çok önemlidir. Yaratıcı geri dönüşüm ev eşyaları fikirleri sayesinde oldukça ekonomik hatta neredeyse hiç masraf yapmadan son derece şık, son derece farklı ürünler yapabilirsiniz. Eğer daha büyük çaplı geri dönüşümlere ihtiyacınız varsa o durumda geri dönüşüm tesisleri ile işletmelerinden yardım isteyebilirsiniz. Dünyanın bir çok yerinde geri dönüşüm malzemeleri ile yapılan ürünlerin satıldığı mağazalar açılmıştır. Bu mağazalarda sadece geri dönüşüm ile yapılan ürünler satılmaktadır.bu ürünler içerisinde kıyafetlerden ev eşyalarına, dekoratif aksesuarlara kadar aklınıza gelebilecek her şey vardır.

Peki, evlerimizin dekorasyonlarında kullanabileceğimiz geri dönüşüm ev eşyalarını nasıl yapabiliriz, nelerden ilham alabiliriz? Bu noktada iki farklı ürün çıkarabilirsiniz, birincisi aksesuarlar ikincisi eşyalar. Yani eski bir masanın ayaklarını kullanarak, eski bir pufun üst kısmını kullanarak ortaya yepyeni bir ayaklı puf çıkarabilirsiniz. Bu durumda eşya yapmış olursunuz, sağlamlığını kontol ettikten sonra uzunca bir süre kullanabilirsiniz. Içi boş süt şişelerini, şarap şişelerini veya su şişelerini (tabi bunların cam olması lazım) ister keserek ister hiç kesmeden çeşitli şekillerde kullanabilrisiniz. Bu cam şişeleri evdeki artık ipler ile etrafını sararak renkli vazolar yapabilirsiniz. Bu şişelerden kısa ve geniş olanlar varsa aynı şekilde etrafını ipler ile süsleyebilirsiniz. Yaratıcı geri dönüşüm ev eşyaları içerisinde yapımı en kolay olup en çok sevilen malzemelerden bir tanesi de mumlardır. Erimiş bitmiş ya da ipi içine kaçmış artık kullanılmaz durumda olan mumları bir kaba koyup benmari usülü tamamen eritip hepsini birleştirerek yeni mumlar yapabilirsiniz. Birbirinden farklı renklerdeki mumları bir arada kullanırsanız ortaya tamamen size özel harika mumlar çıkabilir. Bu mumları yaparken içine simler, aromalar da katabilirsiniz unutmayın.

Doğa bize yetecek her şeye sahiptir aslında, aklımıza gelebilecek her şeye. Biz zaman içerisinde daha fazlasını, daha daha fazlasını istediğimiz için sıkıntı yaşıyoruz. Doğadan toplayabileceğimiz kozalakları hem yakıt olarak kullanabilir hem de süs eşyaları olarak kullanabilirsiniz.

Galerimizde örneklerini inceleyebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir