Geri Dönüşüm Fikirleri

Geri Dönüşüm Dekorasyon Fikirleri

Eskimiş her malzeme atık değildir. Nasıl ki kullanılmış kağıtlar, kullanılmış plastik su şişeri, karton kutular kocaman koliler, lambalar, ampuller ve daha bir çok şey. Bu malzemeler kullanılıp ilk işlevi sona erdikten sonra kendini hızla çöp kutusunda bulan malzemelerdir. Bir çok ülkede geri dönüşüm konusu çok daha ilerlemiş olmasına rağmen biz ülkecek hala emekleme kısmındayız. En azından kıyısından köşesinden de olsa elimizden geldiğince geri dönüşüm dekorasyon fikirleri ile evimizdeki malzemelerimizi değerlendirebiliriz. Son zamanların yükselen trendlerinden kendin yap fikirleri ile benzerlik gösteren bu hareket, sürdürülebilir bir dünya, doğayı koruma ve tüketim üzerine kurulu düzende üretime dahil olma anlamına gelir.

Doğadaki kaynaklar da bir gün son bulacaktır. Hatta güneş enerjisinin bile bilmem kaç yıl içinde daha az kullanılacağı yani azalacağını bilim adamları söylüyor. E durum böyleyse dünyayı kurtarmak için bir şeyle yapmak lazım. Büyük geri dönüşüm fabrikalarının cam, kağıt, plastik dönüşüm tesisleri büyük işleri yapmaktalar. Biz bunu atıklarımızı ayırarak destekleyebiliriz. Peki evlerimizde nasıl destekleriz? Araba lastiklerimizi kullanılmaz hale geldikten sonra atmadan, bunları bahçemiz terasımız balkonumuz için çiçeklik yaparak, salıncak yaparak, üst üste koyup masa yaparak destekleriz. Eski araba lastikleri boyanarak bahçe için keyifli dekorasyon ürünlerinden biri haline gelebilir.

Marketten aldığımız bir çok ürünün kavanozu camdır. Bu cam kavanozları atıp sonra yenisini alıp bakliyatlarımızı şekerimizi tuzumuzu içine koyarız. Bunun yerine içindeki kullandığımız kavanozları yıkayalım. Onları daha şık bir hale getirmek için isterseniz boyayalım, kenarlarına ip bağlayalım, kapaklarını temizleyelim ve yepyeni bir halde, başka bir işe yarayacak hale getirelim. Bu kavanozları mumluk yapabilirsiniz, isterseniz kaşıklık yapabilirsiniz. Isterseniz banyoda diş fırçalarınızı koymak için kap haline getirebiiirsiniz. Eğer ağız kısmı dar veya kullanışsızsa bunu cam kesme aletleri ile kesip ağız kısmını genişletebilirsiniz.

Geri dönüşüm dekorasyon fikirleri sayesinde en ekonomik dekoratif ürünleri yapabiliyoruz. Aynaları, fotoğraf çerçevelerini hem var olan malzemelerden hem de sıfırdan yeni malzemelerden yapabiliyoruz.

Galerimizde bu bahsettiğimiz fikirlerin örneklerini bulabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir