Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Bebek Odası Dekorasyon Fikirleri

Bebek odaları, herke için dekore etmesi en keyifli odalardan bir tanesi hatta en keyifli olanıdır. Evinize yeni bir üye katılacağı belli olduğunda başlayan bu heyecanlı hazırlık bebek doğup da odasına gelene kadar devam eder. Bebek odası dekorasyon fikirleri ile bebeğinize uygun, sağlıklı ve konforlu bir oda hazırlayacak onu beklediğiniz süreyi değerlendirebilirsiniz. Anne adaylarının çoğu özellikle ilk bir kaç ay boyunca heyecandan ne yapacağını bilemez. Çoğunlukla işlerine konsantre olamaz. O yüzden bu zamanları en verimli geçirmenin yolu bebek için odasını hazırlamak, hangi eşyaları kullanmak lazım hangilerini kullanmamak lazım, bebek odasındaki eşyaların renkleri neler olmalı gibi aklınıza gelebilecek tüm soruların cevaplarını öğrenmeye çalışabilirsiniz. Biz bu yazımızda size bebek odası nasıl olmalı konusunda temel bilgileri vermeye çalışacağız. Ancak o kadar çok detay var ki ne kadar çok şey okusanız, ne kadar çok bebek odası dekorasyonu örneği inceleseniz o kadar iyi olur sizin için.

Bebek odasında bulunması gereken mobilyalar zaman içerisinde değişir. Bebek çok hızlı büyüdüğü için gereken eşyaları oldukça hızlı bir şekilde değişecektir. Bebek odası dekorasyon fikirleri ilk olarak bebek beşiği, altı değiştirme ünitesi ve şifonyer ya da bir bebek elbise dolabından oluşur. Odanın sıcak bir görünüme sahip olması için renkli oyuncakları olması gerekir diye düşünüyorsanız bu yeni doğan bir bebek için pek gerçekçi olmaz. Bebekler neredeyse ilk altı ay renkleri bile doğru düzgün seçemez. Sadece ışık ve karanlık ayrımını yapabilir. Bu sebeple de bebek odalarını iyi güneş alan bir oda olması gerekir. Ayrıca perdelerinin de kesinlikle kalın koyu renk perde olmaması lazım. Bebeklerin biyolojik saati yeni oluştuğu için bunu yanlış bir şekilde etkilemek istemeyiz değil mi?

Bebek odası dekorasyon fikirleri bebeklerin cinsiyetine göre değişmemeye başladı. Yani kız bebekler ile erkek bebekler neredeyse aynı tarzda dekore edilmiş odalarda kalabiliyor. Kız bebek odasında pembe olur erkek odasında mavi olur gibi klişe renk kullanımları da çoktan sona erdi. Eğer siz renk konusunda kararsız kalırsanız hiç çekinmeden beyaz ve tonlarını her iki bebek odası için de kullanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir