Salon Dekorasyonu

Yüksek Tavanlı Salon Dekorasyonları

Ev dekorasyonlarında bizim tarzımız ve dekorasyon isteklerimizden daha çok evin yapısı önemlidir. Biz kendi tarzımızı biraz evin tarzına göre belirlemek zorunda kalırız. Alçak tavanlı küçük bir apartman dairesini kalkıp da kocaman bir villa gibi döşemek imkansızdır. Siz ne kadar kocaman koltukları, kocaman saksıları seviyor olsanız da küçük bir apartman dairesi size bunları kullanma imkanı vermez. Küçük evler kadar büyük evlerin dekorasyonu da kendine özel bazı tasarımlara ihityaç duyar.

Bu yazımızda yüksek tavanlı salon dekorasyonları ve bunların en güzel örneklerini sizler ile paylaşıyoruz. Buradaki yüksek tavanlı evler bizim ülkemizdeki eski tarz yüksek tavanlı evlerden biraz daha farklı. Bunlar daha çok müstakil tarzdaki yüksek tavanlı evler desek yanlış söylemiş olmayız. Küçük evi dekore etmek oldukça zordur, farklı tasarımları yerleştirmek için ipuçlarından faydalanmak gerekir. Peki büyük evleri de dekore etmek zor mudur? Tabiki! Büyük evlerin de kendine has bazı özellikleri vardır. Bakalım büyük evleri dekore ederken nelere dikkat etmek gerekir.

Yüksek tavanlı evler genelde iki katlıdır. Ikinci katında normal kat tavanı yüksekliğine sahip yatak odaları bulunur. Alt kattaki salon çatıya kadar çıkan bir tavan yüksekliğine sahiptir. Durum böyle olunca salona inanılmaz ferah bir hava gelir. Bu ferah ve aydınlık havayı boşluk hissine dönüştürmemek için doğru bir şekilde dekorasyon yapmak gerekir. Doğru dekorasyon tarzları sayesinde odanın bir kenarına toplanan eşyalar yerine oda içerisinde doğru odaklar belirlenmiş ve eşyalar yerleşmiş olur. Pencereler daha şık görünür. Koltuklar veya mobilyalar bu kocaman alan içerisinde kaybolmuş gibi görünmez.

Büyük evlere çok eşya koymak gerekir gibi bazı yanlış düşünceler daha doğrusu inanışlar vardır. Büyük evlere çok eşya koymak yerine büyük ve yeterli eşya koymak gerekir. Salonlarda tv üniteleri kocaman olanlarından seçilebilir. Aynı şekilde büyük saksılarda yer alan büyük bitkiler, ev ağaçları yüksek tavanlı salon dekorasyonlarında rahatlıkla kullanılabilir. Bu tarz büyük bitkiler evin daha dolu ve zengin görünmesini sağlar.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir