Kendin Yap

Yılbaşı Süslemesi Nasıl Yapılır?

Yılbaşı ve noeli birbirine karıştırmamak lazım. Noel, aralık ayının 24 veya 25 i gibi kutlanan, hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğum günüdür. Aslında dini bir bayram olarak kabul edilen bu gün tüm hıristiyan dünyasında çeşitli şekillerde kutlanır. Bu dine mensup olmayan ülkelerde ise yeni yıl kutlamaları vardır ki bu aralık ayının son gecesi ocak ayının ilk gününe denk gelir. Bu güne gelirken bir yılın bitmesi yeni bir yılın başlaması tıpkı doğum günleri gibi kutlanır. Bu kutlamanın asıl amacı yeni gelen yıldan güzel şeyler ummak ve eski yıldaki olumsuzlulkaerdan kurtulmaktır. Aslında doğum günü gibi yeni yıl kutlamamalrı gibi bu tarz kutlamaların tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır. Tamamen şaman kültürünün bir devamı olan bu kutlamalarda kullanılan süslemeler de şaman kültürün bir devamı olan malzemelerdir. Biz bu yazımızda evini yeni yıla hazırlamak isteyen, evde sevdikleri ile birlikte güzel zaman geçirmek isteyen herkes yılbaşı süslemesi nasıl yapılır konusunda bilgiler vermek istiyoruz. Buradaki konu sadece yılbaşı süsleme örnekeleri vermek şeklinde değil, aynı zamanda bu süslemeleri nelerden yapabilirsiniz en ekonomik süslemeler nasıl olur gibi konularda da bilgiler vermek istiyoruz.

Yılbaşı süslemelerinde ağırlıklı olarak yıldız ve yıldızlı ögeler kullanılır. En ekonomik ve en sevilen yılbaşı süslemelri ise ışıklardır. Bu ışıkları kendiniz evdeki malzemeler ile yapabilirisniz veya dışarıdan hazır satın alabilirsiniz. Sevdikleriniz ile güzel ve keyifli bir akşam için evi hazırlarken ilk olarak ışıklardan başlayabilirsiniz. Işıklar hem ortamı renklendirdir hem çocukları heyecanlandırır. Kendi ellerinizle hazırladığınız ışıkları bu süslemelerde kullanabilirsiniz. Aynı şekilde hazır yılbaşı ışıklandırmaları ya da minik parlak ışıklar istediğiniz tarzda bir ortam süslemesi için oldukça uygun olur. Yılbaşı süslemesi konusunda ışıklandırmalardan sonra ikinci sırada gelen konu da masadır. Yılbaşı, eğer dışarıda değilseniz evde uzun akşam yemeği hatta bütün akşam yemek gibi bir etkinlik halina dönüşebilir. Harika bir yılbaşı sofrası ve iyi düzenlenmiş bir yemek süper bir yılbaşı etkinliğinin ilk başlangıcı olabilir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir