Yatak Odası Dekorasyonu

Yatak Odası Halıları Nasıl Olmalı?

Ev dekorasyonunda herhangi bir odanın olmazsa olmaz iki şeyi vardır, halı ve perde. Bu iki olmadan oda çıplak kalır, boş gibi görünür. Halısız ve perdesiz evler boş ya da yeni taşınılmış havası verir. Tüm odalarda olduğu gibi yatak odalarında da halılar çok önemlidir. Aslında yatak odası halısı seçimi diğerlerine göre daha önemlidir. Çünkü hav dediğimiz uçuşan tozları toplayan, bakterileri içine hapseden yatak odası halıları uyurken bizi hasta edebilir.

Peki yatak odası halısı nasıl olmalı, neye göre seçilmelidir?

  1. Yatak odası halısı öncelikle yumuşak olmalıdır. Yataktan kalktığımız gibi ayağımızı bastığımız bu halıların bize huzur ve sıcaklık veren bir yapısı olmalıdır. Modern kadife halılar bu konuda oldukça güzel örneklerdir. Peluş halı modelleri yumuşak olduğu gibi kalındır.
  2. Boşluktaki tüm alanları kapatmalıdır. Modern ev dekorasyonlarında halılar eskisi kadar büyük değil. Hatta öyle ki bir oda içerisinde halıdan daha çok halısız zemin mevcut. Ancak bu durum yatak odaları için geçerli değil. Ahşap parke zeminli evlerde bile mümkün olduğunca her yeri kapatan halılar kullanılmalı, açık bırakılmamalıdır.
  3. Tek parça halı olmamalıdır. Halıfleks olarak adlandırılan bir zamanların en popüler halı modellerinden biri olan tüm oda halısı, yatak odası için kesinlikle uygun değildir. Yatağın altında ve kenarlarında kalan kısımlar her daim kirli ve tozlu kalacağı için tek parça halılar yerine kolayca temizlenebile parçalı halılar kullanılmalıdır.
  4. Kendi kendini temizleyebilen, bakterileri içine hapsetmeyen modern yatak odası halıları her ev için son  derece idealdir.

Yatak Odası İçin Halı Önerileri:

Modern açık renk büyük halılar; modern yatak odası dekorasyonlarında özellikle tercih edilen tüylü, shaggy olarak adlandırılan halılardır. Yatağın altına yerleştirilen bu büyük halılar, sade ve minimalist bir tarzı temsil eder.

Açık renk halı modelleri, evin en temiz bölümlerinden biri olduğu için yatak odalarına gayet uygundur. Beyaz, krem rengi, uçuk pembe ya da pudra rengi, modern klasik arasındaki yatak odası dekorasyonları için harika halı rengidir. English home tarzı mobilyalar ile en uyumlu yatak odası halıları bunlardır.

Yatak odası halı dekorasyon fikirleri odanın genel havasını etkiler. Ağır ve otantik bir yatak odası için el yapımı iran halısı bile tercih edebilirsiniz.

Yatak Odası Yerleştirme Şekilleri ve Halı Seçimi

Odanız dikdörtgen ve yatağınız tek parça ise, bu yatağı odanın ortasına koyup iki yanına ve yatak ucuna halı koyabilirsiniz. En uygun tarz budur. Ancak odanız küçükse yatağı duvara dayayıp bir tarafını daha geniş bırakmak isteyebilirsiniz. Bu durumda büyük tek bir yatak odası halısı sizin için ideal olabilir.

 Yatak odası renk kombinlerine göre seçeceğiniz halıların perdeler ile uyumu ilk dikkat edilmesi gereken noktadır. Halı perde uyumundan sonra diğer mobilyaların renk kombinlerine odaklanabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir