Mutfak Dekorasyonu

Uzun Dar Mutfak Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Kişiselleştirilmiş mutfak tasarımları kendini en iyi dar mutfak modelleri içinde gösteriyor. Mutfaklar dar ve uzun olabildiği gibi dar ve küçük de tasarlanabiliyor. Sizin dekorasyon fikirleriniz de tamamen mutfağın fiziksel özelliklerine göre şekillenmek zorunda kalıyor. Mutfağınız dar ya da küçük diye umutsuzluğa kapılmayın, yaratıcı dekorasyon fikirleri ve pratik çözümler ile mutfağınızı öyle bir dekore edersiniz ki sanki koskocaman bir alan. Öyleyse bakalım, uzun dar mutfak dekorasyonu nasıl olmalıdır?

Ilk olarak mutfak dolapları

Küçük mutfaklar için dolap modelleri büyük mutfaklar için olanlardan daha fazladır. Çünkü küçük alanlarda her santimi verimli bir şekilde değerlendirmek zorundayız. Bu tarz dar mutfaklarda köşeli mutfak dolapları, evin köşelerini kullanışlı hale getirmek için harika bir fikirdir. Köşeler, bizim düşündüğümüzden çok daha geniştir ve akıllı depolama alanı için çok uygun bir yerdir. Dolap kısımlarını kapaklı raf kısımlarını kapaksız olarak kullanabilirsiniz. Dar ve uzun mutfaklarda genelde alan çok küçük olduğu için hem üst kısma hem alt kısma, karşılıklı olacak şekilde mutfak dolapları yerleştirilir. Ancak bu çok doğru bir dekorasyon tarzı değildir. Eğer çok aşırı fazla ve her an gereken mutfak eşyalarınız yoksa bu şekilde bir dolap yerleşimi yapmayın. Odanın iki büyük duvarının da dolaplar tarafından işgal edilmiş olması alanı çok daha küçük gösterecektir. Ayrıca mutfakta çalışırken, yemek yaparken ya da herhangi bir şey hazırlarken sizi rahatsız edecektir. Alt kat dolapları iki tarafa da olabilir ancak üst kat dolapları sadece ocağın bulunduğu tarafa uygulamaya çalışın.

Pratik ve kullanışlı tezgahlar

Dar ve küçük mutfaklarda en büyük problem tezgah problemidir. Yemek hazırlayacak, yemek yiyecek ya da iki kişinin aynı anda hazırlık yapabileceği alanları yaratmak çok zordur. Işte tam bu noktada da devreye pencere pervazları geliyor. Pencerelerin önündeki alan modern evlerde genelde dar ve mermerdir. Eski ev mimarisini düşündüğümüzde onların çok daha geniş, kullanışlı pencere pervazları olduğunu görüyoruz. Siz de bu pervazları genişletin. Hem tezgah hem de yeri geldiğinde mutfak masası olarak kullanabilirsiniz. Dar mutfakların dekorasyonu hakkında farklı fikirler ve yenilikçi öneriler için modern dar mutfak modelleri yazımıza göz atın. Uzun ve dar mutfak dekorasyon önerileri için de galerimize bakmayı unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir