Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Turuncu Bebek Odası Takımları ve Dekorasyonları

Bebek odası dekorasyonlarında mobilyaların rengi ve tarzı, oda içerisindeki en önemli konudur. Tabiki mobilyaların yapım malzemesi de önemlidir, bundan bahsetmemize bile gerek yok bizce. Bebek odası için herhangi bir oyuncak, nevresim, mobilya alacağınız zaman onun kesinlikle kanserojen madde içermeyen malzemelerden yapılmış olması gerekiyor. Duvar boyasının ve eğer varsa duvar kağıtlarının bile. Çünkü bebeklerin derisi yetişkinlerin derisi gibi kalın ve geçirmez değil. Ortamda bulunan herhangi bir kansorejen madde hava yolu ile bebeklerin hem nefes borularından hem de derilerinden vücuduna giriyor. Bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş olduğu için bebekler .ok kolay hastalanabiliyor. Hatta öyle ki bu tarz kanserojen maddeler, bebekler için ölümcül hastalıklar oluşturabiliyor. Bu konulardan önceki yazılarımızda bahsetmiştik, bu yazımızda turuncu bebek odası takımları ve dekorasyonlarından bahsedeceğiz. Çünkü turuncu, hem bebeklerin hem çocukların odasında sıklıkla kullanılan bir renk. Ayrıca verdiği enerji bakımından da çocuk ve bebek odası dekorasyonlarında kullanılması en uygun olan renk tonlarından.

Turuncu renk ve tonları, kırmızının içine beyaz katılması biraz da sarı eklenmesi ile yapılır. Yani turuncu ara bir renktir. Ara renkler ana renklere göre daha sakin, daha huzur verici renk tonlarıdır. Yeşil gibi, açık mavi gibi renklerden sonra en huzur verici olanları diyebiliriz. Bebek odalarında mobilyaların yanında perdelerin, duvarların hatta zeminin rengi bile huzur verici olmalıdır. Bir süre öncesine kadar bebek odası dekorasyonlarında zeminde halıfleks gibi her yeri kaplayan halıların kullanımının uygun olduğunu düşünüyorduk. Bu tarz her yeri kaplayan halılar hem odayı sıcak tutuyor hem de bebeğin yerde oturmasını, oynamasını konforlu hale  getiriyordu. Ancak yapılan araştırmalar gösteriyor ki bebek odasının zeminin halı olması, o odanın çok fazla toza sahip olmasına sebep oluyor. Oda içerisindeki toz da bebeği hasta yapıyor. Hatta bebeklik zamanında çok fazla toza maruz kalıp yetişkinlik zamanında astım hastası olan insanların sayısı oldukça fazla. Her yerin halı olması yerine zemini düzenli temizlenen bir odada, küçük ve zehirsiz bir halı olması çok daha doğrudur

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir