Banyo Dekorasyon

Turkuaz Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Banyolar, evin diğer kısımlarından ayrı farklı bir dünyaymış gibi gelir. Sanki evin diğer kısımları başka bir yerdir evin banyosu ise dışarıdan girilen bambaşka bir yerdir. Bize bu şekilde hissettiren evin tüm oda dekorasyonlarında bir uyum olması ve banyonun kendine özgü bir tarzda bulunması mıdır yoksa bizim banyoları ayrı tutmak isteğimiz midir bilinmez. Evinin geri kalanından oldukça farklı bir banyo dekorasyonu uygulamak isteyenlerdenseniz siz de, turkuaz banyo dekorasyonu örnekleri tam size göre. Içerisinde hem turkuaz ama retro tasarımlar hem sadece turkuaz fayans örnekleri daha doğrusu modelleri ile döşenmiş örnekler var hem de en modern banyo örnekleri. Kendi tarzını kendi yaratmak isteyenlere de ilham verecek özel tasarımlar.

Turkuaz renk dekorasyon açısından kullanımı kolay olan bir renk tonu değildir. Farklı renklerin bir araya gelmesi ile oluşan bu tarz ara renkler, kendini oluşturan renk tonları ile kontrat haline gelse de koyu tonları kontrol edilmesi zor tonlardır. Turkuaz banyo dekorasyonu örneklerine baktığımızda turkuaz tonlarının açık ve koyu olanlarının bir arada kullanıldığını, beyaz gibi gri gibi hatta krem rengi ve bej rengi gibi yumuşak renklerle harmanlandığını görüyoruz. Turkaz fayans modelleri oldukça retro bir görünüme sahip fayanslardır. Kullanımı da aynı şekilde zordur. Genel olarak retro görünüme sahip bir banyoda kullanılması gerekir. Küvet ve ahşap detaylar ile bezenmiş bir banyo için seçilebilecek en uygun fayans rengi turkuazdır.

Turkuaz rengi, banyolar için en az kullanılan renk tonlarından biridir. Hamam kültürünün içerisinde yer alan çiniler mavi, kırmızı gibi detaylara sahip olsa da turkuaz renk hepsinden uzaktır. Bu yüzden de eğer turkuaz renk tonu hakimiyetinde bir banyo dekorasyonu yapmak isterseniz bu konuda iyi planlama yapmanız gerekecektir. En güzel turkuaz renk banyo dekorasyon fikirleri için yazımızdan ilham alabilirsiniz. Bunun dışında farklı fayans modelleri kullanımı için galerimizdeki örneklere göz atabilirsiniz.

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir