Genel Dekorasyon

Trend Düz Halı Modelleri

Halı modelleri dekorasyon fikirleri tasarım aşamasında en fazla düşünülen detaylardan bir tanesidir. Yeni bir evi dekore ettiğinizde bir çok detay eksik kalabilir, sonradan tamamlanabilir ancak halı olmadıktan sonra ev eve benzemez. Halı ve perde bir evi ev yapan, gösteren en önemli detaylardır. Halı modelleri içerisinde de en trend düz halı modelleri sade ve minimalist dekor fikirlerinin baş mimarıdır. Desensiz, genelde tek renkten oluşan bu el dokuması ya da makine halıları, kullanılacakları alanlara göre özenle seçilir. En aykırı renk tonlarındaki mobilyalar ile bile uyum sağlayabilecek düz halı modelleri zamanın ötesinde tasarım örnekleri ile karşımıza çıkıyor.

El oymalı modern halılar

Halı modellerinin düz olması yani renkli ve desenli olmaması bu halıların dünyanın en sade halıları olması anlamına gelmiyor tabiki. Siz yeter ki farklılık isteyin, halı tasarımlarında herkesi şaşırtacak özellikte modeller bulmak gayet mümkün. Tek renk sade halıların el oymalı modelleri, geniş salonların en havalı unsurları olabilir. Aklınıza gelebilecek her tarzda desen oyması ile bezenen bu halıları, eğer antika modellerden oymalı koltuk takımları ile kullanacaksanız aynı ya da benzer tarzda oymalı olanlarını bile bulabilirsiniz. Eğer uyumda zirve yapacağım her şey birbirine uyumlu ve benzer olacak diyorsanız da perdelerinizi de halı ve koltuklarınız ile uyumlu olacak şekilde oymalı seçebilirsiniz. Özellikle tül perde modelleri içerisinde çok çeşitli oyma modelleri olanları vardır.

Desensiz halı modelleri ile sadelik

Dediğimiz gibi oymalı haları hem desenlerinin etrafı oyulmuş şekilde hem de desensiz oymalı olarak bulabilirsiniz. Özellikle desenli mobilya takımları, desenli perde takımları tercih edilen dekorasyon tarzlarında desensiz düz halı modelleri ön plana çıkar. Giyim kombinleri yaparken bile ilk dikkat edilmesi gereken göz yorucu bir desen karmaşası içinde kalmamaktır. Ev dekorasyonunda da aynı durum geçerlidir. Herhangi bir oda dekorasyonu içinde her yerinden farklı desenler çıkan farklı dekoratif objeler bir arada olmamalıdır. Çizgili perdeler ya da çizgili koltuk takımları kullanmak istiyorsanız yerdeki halının desensiz olması gerekir. Halı modelleri hakkında daha fazla bilgi almak için modern halı modelleri yazımıza gçz atabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir