Mutfak Dekorasyonu

Siyah Beyaz Mutfak Dolapları

Yemek hazırlamanın yanında ev sakinlerinin en fazla zaman geçirdiği alanlardan biri de mutfaktır. Özellikle evinde yemek odası olmayanların yemeğini de mutfakta yediğini düşünürsek evde belki de en fazla zaman geçirilen alan denilebilir. Bugünkü yazımızda mutfağın dekorasyonunu en fazla etkileyen mutfak dolapları modellerinden bahsedeceğiz. Farklı renk ve modellerde bulabildiğimiz dolaplar içerisinde son zamanlarda en fazla ilgi görenler ise siyah beyaz mutfak dolapları diyebiliriz. Zıt renklerin uyumundan oluşan sinerji tüm alanları doğrudan etkiler. Mutfaklarımızda da bu sinerjiyi yakalamak için zıt renkleri kullanıyoruz.

Siyah beyaz mutfak dolapları kullanışlı mıdır?

Mutfak dekorasyonunda renklerden konuşulurken herkesin aklına ilk gelen soru budur. Tüm renklerde olduğu gibi bu renklerde de kullanışlı olan ve olmayan bazı noktalar vardır. Beyaz mutfak dolapları her ne kadar alanı aydınlık ve ferah gösterse de aynı zamanda en ufak bir lekeyi bile direk gösterdiği için çok da kullanışlı değildir. Aynı zamanda iyi bir ışıklandırma ile desteklenmezse ortamı çok fazla aydınlık bir hale getirebilir. Tam bu noktada siyah ile dengelenen renk kontrastı harika bir çözüm olabilir. Bu renkler ile yapabileceğiniz tasarım alternatifleri hakkında daha fazla bilgiye siyah beyaz mutfak dekorasyonu başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Siyah beyaz mutfak hangi renkler ile kombine olur?

Siyah beyaz mutfak dolaplarının ortamı soğuk yapacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Tabi bu sizin duvar renkleri ve aksesuar seçimlerinize de bağlı. Bu renk tonlarını en iyi dengeleyen renkler mat metalik renkler ile yine bej rengi ve krem rengi tonları olur. Eğer mutfağınızın havalı olmanın yanında biraz da sıcak olmasını istiyorsanız duvar renkleriniz ve perdelerinizde krem renginin sıcak tonlarını tercih edebilirsiniz. Bu renkler siyahın soğuk havasını dengelerken size daha sıcak bir ortam sağlar.

Modern mutfak dekorasyonlarında havalı esintiler

Beyaz renkli mutfak dolabı modelleri şimdiye kadar en fazla tercih edilen mutfak dolapları olarak yer aldı. Beyazın her tonunda bulabildiğimiz bu dolaplar modern mutfak dekorasyonları ile yerini daha koyu ve soğuk renklere bırakmaya başladı. Zıt renklerin kontrastından yararlanmak ve evinde farklı alanlar yaratmak isteyenler için mükemmel bir fikir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir