Salon Dekorasyonu

Şık Bir Salon Tasarlamadan Önce Fikir Alabileceğiniz 20 Öneri

Şık salon dekorasyonu yaptırmak oldukça önemlidir. İlk olarak bir tasarım belirlenmelidir. Evinizin salonuna ışık giren noktalar, hangi renk daha çok aydınlık gösterir gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekir. Salonunuzun tasarımında kullanacağınız bir akım belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz akım ile şık salon dekorasyonu ortaya çıkabilir. Akım ile özgün fikirlerinizi birleştirdiğiniz zaman emin olun içinden çıkmak istemeyeceğiniz şık bir salonunuz olacaktır. Biz yalnızca bir akım olarak örnek verdik. Sizin seçiminiz bir çizgi film karakteri veya nostalji olabilir. Tamamen zevki size kalmıştır. Ama şık bir salon dekorasyonu için sizlere 20 önerimiz olacaktır.

Şık Bir Salon Tasarlamadan Önce Fikir Alabileceğiniz 20 Öneri

  1. Şömineli Salon Dekorasyonu

Salonunuza ekleyeceğiniz bir şömine hem bir renk katacak hem de içinizi ısıtacak. Salonda oluşan sıcaklık ile sohbetleriniz daha keyifli ve renkli olacaktır.

  1. Aydınlatma Noktalarını Belirleyin

Evinizin konumundan dolayı yeterince ışık almayabilir ve içiniz daralabilir. Bu nedenle salonunuzun belirli noktalarını belirleyin ve belirlenen noktalara solon tasarımınıza uygun ışıklandırmalarınızı yerleştirebilirsiniz. Böylelikle hem tasarımı ile göz dolduran hem de aydın bir şık salon dekorasyonunuz olacaktır.

  1. Halınız Tasarımınızı Tamamlasın

Halı bir dekorasyonun tamamlayıcı parçasıdır. Seçtiğiniz bir halı ile salonunuzun şık tasarımını tamamlayabilirsiniz. Size bir ipucu yıllanmış halılar salon tasarımınızı daha şık gösterecektir.

  1. Kitaplığınız Salonunuzda Yerini Alsın

Kitap okumak için kendinize özel bir oda yapmak istemeyebilirsiniz. Kitaplığınız salonunuzun bir köşesinde olsun. Klasiğin dışında birçok tasarı kitaplık var. Seçeceğiniz kitaplık ile hem kitabınız yanınızda olabilir hem de salonunuzun en şık parçasını seçmiş olabilirsiniz.

  1. Renklerden Korkmayın!

Kesinlikle renklerden korkmayın. Koyu renkler kullanırsam salonum iç karartır demeyin. Tam tersine yapacağınız ufak dokunuşlar ile salonunuz daha ferah bir hal alacaktır.

  1. Avize Seçimine Dikkat

Gösterişi seviyor olabilirsiniz evet ama çok küçük bir salonunuz var ise büyük bir avize kullanmanızı tavsiye edemem. Salonunuzun büyüklüğüne göre bir avize kullanmalısınız. Veya eşyalarınız daha az ise daha gösterişli bir avize kullanmanızda fayda var.

  1. Televizyon Ünitesi İle Dekorasyonunuza Renk Katın

Bir televizyon ünitesini salonunuza dahil ederek hem daha şık hem de daha düzenli bir görüntüye sahip olabilir.

  1. Alçak Mobilyalar

Kullanacağınız mobilyalar alçak mobilyalar olabilir. Bu şekilde salonunuz daha ferah olacaktır.

  1. Duvarınızda Desenler Kullanın

İsterseniz yalnızca salonunuzun bir kısmına isterseniz tüm duvarlarınıza uygulayarak şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

  1. Pencereleriniz Perdeleriniz İle Şenlensin

Seçeceğiniz perde salon dekorasyonunuzdan bambaşka bir boyutta olabilir. Veya zıt bir renkte. Size tavsiyem perdenizin ölçüsünü uzun tutmanız olacaktır.

  1. Gösterişli Olsun

Eğer gösterişi seviyorsanız, satın almış olduğunuz bir tablo veya tasarım bir eşya ile gösterişi zirve noktaya taşıyabilirsiniz.

  1. Biblolar

Parkelerinizin üzerine minik biblolar alabilir, tasarımınızı farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz.

  1. Yer döşemesine Dikkat!

Seçmiş olduğunuz yer döşemesinin rengi oldukça önemli. Duvarınızı boyadığınız renk ile uyumlu olmasına dikkat edin. Her yerin ayrı bir telden çalması hoş bir görüntü ortaya çıkarmayacaktır.

  1. Duvarınızı Kendiniz Tasarlayın

Salon duvarınızın belirli bölümlerini kendiniz tasarlayın. Alın elinize bir fırça bir kutu boya kendinize özgü tasarlayın. Veya fırçaya hiç gerek yok, daldırın elinizi boyaya ve başlayın hayal gücünüz ile tasarımızı hazırlamaya.

  1. Mumlar Alın

Almış olduğunuz renkli, kokulu mum çeşitleri ile şık salon dekorasyonunuza farklı bir renk katın.

  1. Aynalar İle Barışık Olun

Salonunuza bir ayna alın, ister tavana ister duvarınıza monte edin. Farklı bir havaya sahip olacaktır.

  1. Yerde Oturmayı Sevenler İçin

Küçük puflar alın, böylelikle salonunuz daha sıcak sohbetlere şahitlik edecektir.

  1. Saatiniz Eksik Olmasın

Salonunuzun dekorasyonuna uygun bir saat alın. Böylelikle daha şık bir salona sahip olabilirsiniz. Odanızın doluluk oranına göre saat boyutunu belirleyebilirsiniz.

  1. Bir Salıncak?

Eğer salonunuz büyük ise bir salıncak yerleştirin. Tavana yerleştirmeli olan bir salıncak ile daha fazla eğleneceksiniz.

  1. Sehpanız Son Olsun

Seçmiş olduğun sehpanız tasarımınızın son parçası olsun. Sehpanızın rengini salon tasarımızda kullandığınız renklerin zıttı olarak belirleyebilir. Şık salon dekorasyonuna sahip olabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir