Salon Dekorasyonu

Salonunuzu Değiştirmek mi İstiyorsunuz ?

Salonunuzu değiştirmeye karar vereceğiniz 20 farklı fikir önerisiyle kafanız biraz karışacak belki ama içlerinden birisi muhakkak sizin salonunuza da gönlünüze de çok yakışacak. İşte ev dekorasyonu yapanlar için salon önerileri;

  1. Açık renk pastel tonlar

Salonunuz biraz küçük ise; sedir gibi tasarlanan beyaz boyalı koltuklarınızı üzerine açık gri renk de minderler koyarak koltuklarınızı tamamlayınız. Üzerine açık renk çiçekli belli belirsiz çiçekli kırlentler yerleştirin. Ortaya üzeri hasır bir orta sehpa koyduğunuzda otantik, sade ve şık bir köşe elde edersiniz. Hasır küçük kutular içine bir iki aksesuar da camınızın önüne konumlandırdığınızda salonunuz minimal bir şekilde hazır olacak.

  1. Şömineniz mi var?

Öncelikle yetkili birileri tarafından şöminenizin teknik özelliklerini ayarlatın. Devamında şöminenizin etrafını taş ile kaplatıp, özel dekoratif bir kapak yaptırın. Salonunuz klasik olacak ama çok şık olacak. Devamında biri koyu biri açık renk olmak üzere koltuk tercihinizi yaptığınızda severek oturacağınız bir salonunuz olacak. Mat metal ayakları olan bir orta sehpa tercihi ve ferforje tasarımlı bir avizeli ile salon dekorasyonunuzun büyük bir bölümü tamamlanmış olacak.

  1. Hem yemek odası hem salon

Yemek odası kısmında beyaza yakın tercih edilen açık renk duvar ve açık renk mobilya ile dekorasyona başlayabilirsiniz. Daha sonrasında da kırmızı renkli sandalyeleriniz ile yemek odası kısmı hazır. Oturma kısmı için ise; bir duvara kapitone duvar kağıdı ile kaplayıp diğer duvarları yemek odası ile aynı renk devam ederseniz bütünlük sağlamış olursunuz. Kapitone duvar kağıdı olan duvara televizyonu yerleştirip, karşısına televizyona bakan mürdüm rengi koltuklar ve cam modern bir sehpa ile salonunuzu tamamlayın.

  1. Gökyüzü ve toprak

Mavinin ve kahverenginin eşsiz uyumunu evinize nasıl mı yansıtırsınız? Kum beji olarak adlandırılan duvar rengi, kırık beyaz koltuklar, kahverengi ağırlıklı sehpalar, mavi halı ve kırlentler. Uçuk mavi bir perdeden esen rüzgar adeta deniz havası.

  1. Simetri tutkunları için

Gri tonlarında birbirinin aynısı iki koltuk karşılıklı olarak konumlandırıldığında simetrinin ilk dokunuşu gerçekleşir. Parke rengi bir sehpa ve üzerinde kaybolacak derecede benzer renkte bir halı. İki tane yan yana siyah çerçeve duvarda yerini alırsa simetrik bir salona sahip olursunuz.

  1. Salonun merkezi olacak bu koltuk

L koltuk, salonlarda daima merkezde olur. Bu koltuğu şık bir şekilde, camın önü açık kalacak şekilde konumlandırdığınızda karşınıza minimal bir televizyon ünitesi, ortaya küçük cam bir sehpa ile bu harika konsepti tamamlayacaksınız.

  1. Siyah ile beyaz zıtlığı

Ev dekorasyonu salon önerilerinde en çok tercih edilen kombinasyonlardan birisidir. Siyah mobilya ağırlıklı seçim yaptığınızda beyaz minderler ve beyaz lambader. Camlarınızın ve çerçevelerinizin etrafını siyahla kaplamayı unutmayın. Seçeceğiniz beyaz halı, klasik bir dokunuşla zıtlıkların ön planda olduğu harika bir salonunuz olacak.

  1. Sakin renk

Gri; siyahla beyazı içinde barındırdığı için her tonu ile oldukça sakin bir renktir. Salonda tercih edilmesinde ailenizin sakinliğini koruyabilirsiniz. Koyu gri içinde hafif mavi renk olan bir duvar kağıdı ile düz açık gri tonlarında koltuk tercihiniz bile aslında yeterli olacaktır. Düz renk kırık beyaz perdeler ve siyah beyaz karışık avize ile tamamlayabilirsiniz.

  1. Mobilyalar kahverengi

Mobilyalarınızı koyu kahverengi seçtiniz ve değiştiremiyorsanız; çok açık renk bir halı ve duvar rengiyle mobilyalarınızı değiştirmeden de yeni dekorasyonunuzu gerçekleştirmiş olacaksınız.

  1. Ahşap severler

Ahşap sıcaklık verir. Severleri fazladır. Tavanınızda, kornişlerinizde ve mobilyanızda tercih ettiğinizde salonunuz sıcacık olacaktır. Mobilya rengi de açık kremler, bejler tercih edebilirsiniz. Ama desenlerden kaçınmalısınız.

  1. Rengarenk televizyon ünitesi

Rengarenk bir duvar kağıdıyla çerçeve yapacağınız televizyon çevresi ve bembeyaz duvarlar. Tam televizyonun karşısına konumlandıracağınız koltukta hiç canlı bir renk veya desen olmamasına dikkat etmelisiniz.

  1. Renkli koltuklar

Bir koltuk takımı düşünün; mavi bir üçlü koltuk biri mavi krem desenli düz berjer, diğeri krem berjer. Bu takıma yakışacak salon açık mor duvarlar ve kahverengi bir ahşap orta sehpa. Evinizin ışık alma konumuna göre yerleştirilmiş kocaman bir ahşap çerçeve içinde aile fotoğrafınız.

  1. Doğayı seviyoruz

Kahverengi ve yeşil; doğanın iki muhteşem rengini ev dekorasyonu salon önerisi olarak sunsak size, kullanmak istemez misiniz? Açık gri renk parkenin üzerine alacağınız biraz tüylü kahverengi bir halı ile başlangıç yapınız. Devamında tona ton tutmasa da koltuğunuz halı ile aynı kulvarda olsun. Ortaya alacağınız bir bambu sehpa ile yarısına geldiğiniz dekorasyonunuz, koyu renk bir berjer ve yeşil kırlentlerle dekorasyonunuzu tamamlarsınız. Evinize büyütmek istediğiniz çiçekleri de almayı unutmayın.

  1. Merdivenleri tırmanıyoruz

Merdivenli bir salona sahipseniz eğer; merdivenleri doğal ahşap rengi ile kaplatın öncelikle. Kocaman bir gri üçlü koltuk size merdivenlerin yorgunluğunu attıracaktır. Ortaya koyacağınız ahşap bacaklı cam sehpa ve duvara asacağınız iki simetrik pano ile dekorasyonunuzun ana fikri tamamlanmış olacak.

  1. Salonda sadece muhabbet

Televizyon kullanmayacağınız salonlar da yaratmak mümkün. Konuşmalarınızı rahat yapmanızı sağlayacak şekilde koltuklarınızı yerleştirmeniz çok önemli. Televizyon olmadığı için salonun merkezi sehpalarınız olacaktır. O yüzden sehpanız; salondaki her şeyden bağımsız bir renkte olmalı.

  1. Bu köşe kadınlar için

Kadınlar muhabbet etmekten çok hoşlanırlar. Arkadaşlarıyla bir araya geldiklerinde kahve eşliğinde yapılan muhabbetin tadını bulamazlar hiçbir yerde. Bunun için salonunuzda arkadaşlarınızla harika dakikalar geçireceğiniz bir köşe hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir yuvarlak sehpa ve 4 adet berjere ihtiyacınız var sadece. Berjerlerin kumaşları birbiriyle uyumlu olan iki renk seçin, kırlentleriniz de renge uyumlu desenler olsun. Gerçekten çok güzel muhabbetleriniz olacak.

  1. Küçük salon büyük dekorasyon

Küçük ev dekorasyonunda salon örneklerine baktığınızda çok beğeneceksiniz. Her alanı iyi kullanmanız gerekir küçük salonlarda. Örneğin; televizyonu duvara monte ettiğinizde karşısına konumlandıracağınız rahat bir koltuk, konumlandırın. Duvarlara asacağınız ince yapılı büyük panolarla salonunuzu daha büyük gösterebilirsiniz. Kullanacağınız avize yerine lambader tercih ederseniz aydınlanmayı daha iyi sağlarsınız.

  1. Sevgi dolu kırmızı

Kırmızı koltuklar, koltukların arkasında desenli duvar kağıdı, açık krem halı ve koltuğun karşısındaki duvara kırmızı çerçeveler. Sıcacık bir salona sahip olmanın 4 unsuru.

  1. Çiçekler açsın

Seçeceğinin koltukların teklileri düz ve koyu renk ve koltuk takımının diğer koltukları desenli ise; salonunuzda aksesuara ve başka dekoratif ürünlere ihtiyacınız olmaz.

  1. Rengarenk olsun

Renkli kapı pencerelere sahip olursanız eğer koyu renk mobilyalarınızı çok rahat kullanabilirsiniz. Hatta sehpalarınızı da bu renklere uygun olarak boyadığınızda ortaya çıkan gökkuşağı gibi bir salona inanamayacaksınız.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir