Salon Dekorasyonu

Salonunuzu 20 Adımda Nasıl Dekore Edersiniz

Salon dekore etmeyi düşünüyorsanız ama nasıl yapacağınız hakkında fikriniz yoksa veya farklı fikirler öğrenmek, salon dekorasyonu nasıl olmalı diye soruyorsanız doğru yazıyı okuyorsunuz demektir. Evlerin belki de dekore edilmesi en zor olan yeridir salon, salonlar dikdörtgen ve kare şeklinde bulunurlar. Haliyle kare salon nasıl döşenir ve dikdörtgen salon nasıl döşenir diye iki farklı açıklama yapmamız gerekir. Dikdörtgen bir salona sahipseniz çok az da olsa kare salona sahip olanlardan avantajınız olduğu fikrindeyim. Elbette iki salon çeşidinin de çözümleri bulunmakta.

Dikdörtgen salon nasıl döşenir diye merak edenler işte adım adım dikdörtgen salon dekore etme:

-İlk olarak koltuklarınızı art arda dizmekten kaçının. Tren izlenimi veren bu görüntü salona atacağınız güzel bir havanın yok olması demektir.

-Salonunuz geniş şekilde dikdörtgen ise daha çok j tarzı oturma gruplarını tercih edin

-Dar bir dikdörtgen formundaysa kısa kenarlara berjer uzun kenara da 3lü koltuk kullanılabilir

-Koltuk takımlarını televizyonunuza veya varsa şöminenize karşı yerleştirebilirsiniz

-Salonunuzun olmazsa olmazı sehpalar ise dikdörtgen bir salonda elips formatında diğerlerine göre şık duracaktır.

-Dikdörtgen salonlarda yemek masasını rahatça yerleştirebilmeniz güzel bir avantajdır. Yemek masanızı yemek servisi kolaylığı için kapıya yakın koyabilir şık durması içinde yuvarlak bir masa tercih edebilirsiniz.

-Halı seçiminde ise hem yemek masası kısmına hem de koltuk kısmına iki halı koymanız iyi bir tercih olacaktır.

-Ayna büyük bir odaya sahipseniz güneş ışığını yansıtmak ve evin darlığını hissettirmemek açısından çözüm olabilir. Aynayı uzun duvarınızda pencerenin karşısına koyarak bu işleminde üstesinden gelirsiniz.

– Son olarak renk uyumu düzenlemesi yapınız. Salonunuzu yukarıdaki formatlarda dekore eder ve eşyaların rengini uyumlu yaparsanız oldukça güzel bir salona sahip olursunuz.

 Dikdörtgen salon nasıl döşenir kısmında verdiğimiz önerilerden sonra şimdide kare salon sahiplerine kare salon dekorasyonu nasıl olmalı kısmına geçelim. İşte maddelerle kare salon nasıl döşenir bölümü:

-Kare salonların olmazsa olmaz kuralı kare halıdır.

-Oturma takımlarınızı salonununuz da bulunan televizyon ünitesine göre yerleştirmelisiniz.

-Uzun koltuklarınızın yanlarına saksı veya sehpalarınızı yerleştirebilirsiniz.

-Eğer salonunuzda yemek takımı kullanacaksanız koltuk takımınız köşeli takımlardan olmalıdır.

-Yemek masanızda tıpkı salonunuz gibi kare olmalıdır

-Salonunuz büyükse her köşesine mobilya koymak yerine farklı bir alan oluşturarak oraya kitaplık koyabilirsiniz.

-Dar bir salonunuz varsa duvar boyanızda odanıza genişlik katacak renkler seçmelisiniz.

-Kare salonlarda ayna kullanmak yerine odanıza uyumlu güzel tablolar seçmeniz daha iyi bir görünüm katacaktır.

-Yemek masası koymak istemiyorsanız birde mutfakla salonunuzun ortak bir duvarı var ise orada bir yer açarak büfe tarzında kullanabilirsiniz.

-Aydınlatmada dekorlarda önemli bir parçadır. Hem kare hem de dikdörtgen odalara uygun birçok avize vardır tercih etmek ise size kalmış. Kare salon nasıl döşenir bölümünün de önerilerini bitirmiş bulunmaktayız. Umarım bu öneriler salon dekorasyonu nasıl olmalıdır diye merak edenlere yardımcı olmuştur.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir