Salon Dekorasyonu

Salonda Yemek Masası Nereye Konulur?

Yemek odası kavramı bizim hayatımıza yabancı filmlerin etkisi ile girmiştir. Modern dünyanın globalleşen tavrı bizim ev yapımızı, ev dekorasyonumuzu yabancı ev dekorasyonları ile aynı hale getirdi. Bizim kültürümüzde yemekler mutfakta yemeğin piştiği yerde yenirdir. Özellikle anadolu kültüründe, yemek masası kavramı olmadığı için mutfakta yerde yenen yemekler vardır. Herkesin etrafına dizildiği yer sofrası mutfağa kurulur yemek bitince de toplanırdır. Değişen ev dekorasyonları ile hayatımız yemek masaları ve hatta buna özel yemek odaları kavramı girdi. Yemek masası iki şekilde yerleştirilir oldu. Birincisi, fazla odası olan mümkünse mutfağın hemen yanında odası olanlar, bu odayı yemek odası haline getirdi. Ikinci olarak ise, yemek odası için yeri olmayanlar büyük salonlarının bir kısmını yemek odası haline getirdi. Buraya masa ve sandalyelerden oluşan, bazen içerisinde konsol ve büfe de bulunan yemek odası takımları yerleştirildi. Açık mutfak veya amerikan mutfak tarzındaki salonlarda yemek odasını ayrıca yerleştirmek uygun olmaz, bunu unutmamak gerekir.

Eğer ayrıca bir yemek odanız yoksa, yemek masanızı ve takımını salona yerleştirmeniz gerekiyorsa aklan gelen ilk soru tabiki salonda yemek masası nereye konur. Bu sorunun cevabı sizin salonunuzun fiziksel özelliklerine göre değişir. Eğer büyük bir salonunuz varsa farklı bir şekilde küçük bir salonunuz varsa farklı bir şekidle yerleştirilir. Büyük salonları iki odak nokta alacak şekilde ikiye bölmek uygundur. Bir kısmını televizyonun, koltuk takımlarının, varsa sehpa ve saksıların yerleştiği ana salon olarak dekore ederken diğer kısmını yemek odası şeklinde dekore edebilirsiniz. Geniş kısmını ana salon dar kısmını yemek odası olarak kullanın. L koltuk veya bu tarz koltukları odaları birbirinden ayırmak için kullabilirsiniz. Ayrıca, eğer bu iki oda arasında ciddi bir ayrım olsun isterseniz odanın bu kısımlarının ortasında çeşitli oda bölücüleri, kitaplıklar veya raflar yerleştirebilirsiniz.

Küçük salonlarda yemek masası nereye konacak 

Küçük salonlarda ayrı bir yemek odası alanı oluşturmak pek mantıklı değil. Eğer salonunuz oldukça küçükse yemek masasını mutfağa yerleştirmek en doğru karar olabilir. Mutfakta hiç yeriniz yoksa portatif bir yemek masası ile durumu çözebilirsiniz.

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir