Salon Dekorasyonu

Salon Koltuk Takımlarında Renk Uyumu

Salonda koltukların yerini değiştirmek istediğimiz zaman bile başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyarız. Farklı bir bakış açısı veya bizim kendi bakış açımızın onaylandığını bilmek önemlidir. Bu konuda destek almak isteriz. O koltuk oraya olmamış veya o koltuğun yanına o saksı ne kadar güzel olmuş gibi sade ve basit bit cümle bile kendimizi saha iyi hissetmemizi sağlar.

Ev dekorasyonunda özellikle salon dekorasyonlarında bu tarz dışarıdan gelen yorumlar çok önemlidir çünkü salonlarımız bizim dış dünyaya açılan kapılarımız, evlerimizin hayatlarımızın görücüye çıktığı vitrinleridir. Tüm bu salon dekorasyonu konusunda en çok yardıma daha doğrusu farklı fikirlere ihtiyaç duyduğumuz konu ise salon koltuk takımlarına renk uyumu konusudur. Bu renk uyumu hem salon içerisindeki koltuklar ile berjerler veya sandalyeler arasındaki uyumu kapsar hem de alan içerisinde birden fazla koltuk olması durumunda bu renk uyumunu kapsar. Hayatımızın en keyifli anlarını geçiridğimiz salonlarımızın hem şık hem uyumlu hem de estetik açıdan tatmin edici olmasını isteriz.

Salon koltuk takımlarında renk uyumu, genel olarak sizin belirlediğiniz ana renk etrafında şekillenir. Genel olarak salonlarda koltuklar ana rengi belirler ancak sizin oda içerisinde kullandığınız daha büyük ve dikkat çekici bir mobilya varsa o da genel renk tonunu belirliyor olabilir. Biz bu yazımızda genel renk tonunu koltuklar belirlemiş gibi düşünerek konuşacağız. Soft ve mild renk tonlarını diğer tüm detaylar ile uyumlamak kolaydır. Bu sebeple toprak renk tonları koltuk takımlarında çok sık tercih edilir.

Kırmızı gibi koyu mavi gibi güçlü renk tonları pek tercih edilmez. Genel olarak ev dekorasyonlarında kullanılan bir ana renk ve etrafında buna paralel ara renkler kuralını uygulamak istemezseniz kendiniz sadece doğal renk tonlarını kullanarak bir ortam yaratabilirsiniz. Mesela kahverengi, krem bej rengi ile beyazı rahatlıkla hep beraber kullanabilirsiniz. Bunun dışında mavi, sarı ve yeşili çok açık tonlarında daha doğrusu pastel tonlarında hep beraber kullanarak kendi doğal renk kombinasyonunuzu yaratabilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir