Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonunda Taş Zemin Uygulama Fikirleri

Yeni yapılan evlerin veya genel anlamda yenilenen, tadilat yapılan evlerin zemin döşemesinde hangi malzeme kullanılacağına karar vermek oldukça zordur. Bundan yaklaşık bir beş sene öncesine kadar yer döşeme malzemesi olarak kullanılan çok az malzeme vardı.  Bu yüzden de karar vermek o kadar da zor değildi. Seksenlerde hemen hemen her yerde kullanılan parkeler zaman içerisinde yerini laminat parkeye bıraktı. Her yeni gelen malzeme eskisinden genelde daha kullanışlı, daha renkli ve daha fazla alternatifli oldu. Parkelerin farklı renklerini bulmak neredeyse imkansızken laminat parkelerin onlarca renk alternatifi olması bizi heyecanlandırdı. Sonraki zamanlarda ise yenilenen ev dekorasyon fikirleri bizlere farklı dünyalar açmaya başladı. Bu dünyalarda daha öncelerde ev dekorasyonunda kullanılmış ancak zaman içerisinde unutulmuş fikirleri yeniden canlandırmak vardı. Taş zemin kaplama veya taş zemin uygulama fikirleri de bu şekilde hayatımıza girdi. Çok çok eski zamanlarda, antik zamanlardan itibaren kullanılan taş zemin uygulamarın en güzel örneklerini mozaik kaplamalarla gördük. Dünyanın en değerli ve eski yapılarının zemininde çeşitli figürleri temsil eden mozaik taş zemin uygulamaları yer almaktaydı. Tabiki bizim evlerimizde uygulayabileceğimiz tarzda olmayan özel uygulamalardı bunlar. Ancak bize uygulayabileceğimiz fikirleri oluşturmak için ilham verdi. En çok evin girişine, antre ve koridorlara uyarlanan taş zemin fikirlerini artık salon dahil tüm ev dekorasyonlarında görmek mümkün. Eğer ki taş zeminlerin evi çok soğuk tutacağını ya da ısınmasını engelleyeceğini düşünüyorsanız unutmayın, taş kışın ılık yazın serin tutan mükemmel bir malzemedir. Doğal taşlar yapı malzemesi olarak kullanıldıklarında sağlıklı, şık ve uzun ömürlüdürler.

Salon dekorasyonunda taş zemin

Salon dekorasyonunda taş zemin uygulama fikirleri çok sıcak gelmeyebilir ilk etapta. Garip hatta alışılmamış gibi görülebilir. Ancak modern zamanları modern evlerinde alışılmadık dekorasyonlar ile mükemmel işler çıkarılıyor. Galerimizde de en güzel örneklerini görebileceğiniz bu taş zemin uygulamaları sadece az eşyalı büyük salonlar için değil, hepimizin evlerindeki salon ve oturma odası dekorasyonları için oldukça uygun. Birbirinden güzel salon dekorasyon önerileri yazımızdan farklı örnekler görebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir