Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonunda Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Dünya üzerinde bir çok şey vardır. Etrafımıza baktığımızda bile bir anda onlarca şey görürüz. Bunu dışarıda doğada yaptığınızı farz edin. Etrafınıza bakın, bu arada deniz kenarında da olabilirsiniz ormanın ortasında da bir dağın tepesinde de. Etrafınıza baktığınızda sizi etkieyen, hislerinizi yölendilen farklı algılara sebep olan bir çok etken bulunur. Bu etkenlerin bizi görsel olarak etkilemesinin ilk sebebi renkleridir. Gökyüzü mavi, bulutlar beyaz, orman yeşil, deniz lacivert veya yerine göre turkuaz rengi olarak bize bir algı verir. Yani aslında biz dünyayı görerek algılarız deriz ya bunun ilk aşaması renklerdir. Işte bu sebeple de renkler hayatımızda çok aşırı önemli bir yere sahiptir. Işığın zemine çarpıp gelmesi ve bu zeminden yansıyan ışığın frenkansına bağlı olarak algılanan renkler bizim hislerimizi, dünyaya karşı algımızı yönetir. Moda ve sanatta bu denli öneme sahip olan bu konu, mimari ile dekorasyonlar içerisinde de aynı öneme sahiptir. Tüm oda dekorasyonlarında renkler tartışılırken akla ilk gelen soru bu olur, salon dekorasyonunda renk uyumu nasıl olmalıdır? Aslında bu soru iki önemli konuyu içinde barındırır, birincisi salon dekorasyonunda hangi renkleri kullanmak gerekir. Ikincisi ise, bu kullandığımız renkler hangi renkler ile uyumludur. Evin genel havasını belirleyecek bu iki önemli sorunun cevabını vermeye çalışalım.

Ev dekorasyonunda kullanılan renkler

Herhangi bir alan dekorasyonunda çok fazla renk tonunun bir arada kullanılmaması gerektiğini, ana renklerden bir iki tanesinin seçilip diğer renk tonlarının bunların ara tonları olması gerektiğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik. Bunun için renkler hakkındaki bu temel bilgi gerekir. Her daim, iki ana renk karışarak bir ara renk oluşturur. Bu ortaya çıkan ara renk içerisinde bulundurduğu ana renkler ile mükemmel bir uyum oluşturur. Temelde bu prensibi bildikten sonra renk uyumu konusuna çok daha kolay karar verebilirsiniz. Mavi renk için turuncu ve tonları mükemmel bir tamamlayıcıyken kırmızı için yeşil sarı için de mor tamamlayıcı renklerdir. Ancak bu renk tonlarını parlak tonların yerine daha soft, daha yumuşak geçişleri olan tonlarda kullanmak odaya sakin bir hava verir.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir