Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonunda Duvar Kaplama Örnekleri

Gözümüzün nuru, evimizin vitrini, sosyal hayatımızın en önemli parçası salonlarımız. Sevgili salonlarımızı yani aslında iş dışında geçirebildiğimiz azıcık zamanı da en konforlu, en verimli şekilde geçirmek istiyoruz. Ev konforunu sağlayan en önemli etmen evin içerisindeki ahenk, dekorasyon özellikleri ve ışıklandırmadır. Bazı yerlerde ışıklandırma ev dekorasyonun tam bir parçası olarak görülmese de biz ışıklandırma, aydınlatma tasarımları ve planlamasını kesinlikle ev dekorasyonunun çok önemli bir parçası olarak görüyoruz. Daha önceki yazılarımızda da ev dekorasyonunda ışıklandırmanın ne kadar önemli olduğu, bu ışıklandırma tarzlarını seçerken ne kadar dikkatli olmak gerektiğinden bahsetmiştik. Bugünkü yazımızda ise salon dekorasyonunda duvar kaplama örnekleri, bu duvar kaplamalar nasıl yapılır ve kaç çeşittir konularında bilgiler vereceğiz. Bildiğiniz gibi salon dekorasyonunda zemin, tavan ve duvarlar tüm ev dekorasyonundan bağımsız olarak ayrıca tasarlanır. Tam bir bağımsızlık demeyelim de buradaki nokta dekorasyonda kullanılan malzemelerin genelde yapı malzemesi özellikleri göstermesi ayrıştırma noktası denebilir. Oda duvarlarınızı belki kırıp yeniden taş olarak yaptıramazsınız ya da bambu ile kaplatamazsınız ancak bunları duvar kaplamaları ile tıpkı gerçekten de duvar bu malzemeden yapılmış gibi gösterebilirsiniz.

Salon dekorasyonunda taş duvar kaplama örnekleri

Duvar kaplamalarını tıpkı dekoratif duvar panelleri gibi düşünün. Onlar kadar portatif ve kolay uygulanır olmasalar da görüntü açısından benzerlerdir. Doğal taş görünümlü olanların yanında aynı zamanda farklı taş görünümlü olanları da vardır. Kuru taş döşemesi olarak adlandırılan en çok kullanılan taş dekorasyon modellerinden oluşan duvar kaplamalarının yanında tıpkı mermer gibi görünen duvar kaplamaları da vardır. Bu kaplama uygulamasını evinizde tadilat yapılıyorsa tam bu tadilata başlamadan önce yaptırabilirsiniz. Sonradan duvardan ayrılmaması için bazı işlemler yapılması gerekiyor. Bu sırada da duvardan çıkan tozlar ortalığı kirletebilir.

Traverten görünümlü duvarlardan şık salonlar

Taş duvar kaplamaları salonları olduğundan çok daha farklı bir hale getirir. Doğal taş veya doğal taş görünümlü kaplama ev dekorasyonlarında çok çeşitli yerlerde kullanılır. Ancak mermer gibi granit gibi taşlar daha çok mutfak ve banyo dekorasyonlarında kullanılırlar. Salon ile oturma odası dekorasyonlarında tuğla, ateş tuğla, pişmiş tuğla gibi değişik taşlar kullanılır.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir