Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonunda Ayna Kullanımı

Gün içinde ne kadar çok bakarsak bakalım, onlar olmadan hayat düşünülemez olsa bile aynalar hala dekoratif aksesuarlar olarak kabul edilmektedir. Yani yatak gibi koltuk gibi elzem mobilyalardan bir tanesi değildir. Ister salonu daha şık göstermek için ister bulunduğu odayı daha büyük göstermek için isterseniz de sürekli kendinize bakmak için yerleştirin, aynalar olmadan hayat imkansız bir noktada.Tüm ev dekorasyonunda olduğu gibi salon dekorasyonunda ayna kullanımı da son zamanların yükselen trendlerinden bir tanesi. Ister büyük kocaman bir salonunuz olsun isterseniz de minicik  bir salonunuz olsun, dekoratif aynalar olmazsa olmazlardan.

Peki biz bu aynaları neden bu kadar çok seviyoruz? En eski zamanlardan beri asla vazgeçmeden sürekli kullanılan bu dekorasyon malzemelerinin etkisi nedir? Insan sürekli kendini bir yerde görürse kendine sürekli çeki düzen verir. Eski zamanlarda kraliyet ailelerinin kocaman aynalar ile kaplı odalarının açıklaması bu idi. Hem kadınların daha şık ve zarif, hem erkeklerin daha düzenli ve bakımlı görünmesi için kendilerini sürekli kontro etmeleri gerekirdi. Kendini sürekli aynada gören birisi için kendine çeki düzen vermek çok daha kolay ve gereklidir. Kendini bakımsız gören biri sonunda rahatsız olup gidip bunu değiştirecektir.

Salon dekorasyonlarında ihtişamı daha ön plana çıkarmak için ayna kullanımı olduğu da tereddüt gerektirmeyen bir konudur tabiki.Salon dekorasyonunda ayna kullanımı size bağlı olarak değişir. Odanıza derinlik katmak istiyorsanız yani aynayı bu odada kullanma amacınız daha geniş ve ferah göstermekse o zaman büyük ve geniş aynalardan kullanmanız gerekir. Eğer ki odanızda aynayı sadece sevdiğiniz için, estetik açıdan hoş görünsün diye kullanıyorsanız o zaman minik aynalardan seçebilirsiniz. Işlemeli, kenarları varaklı aynaların kullanımı klasik üsluptaki ev dekorasyonlarında vazgeçilmez ögelerden bir tanesidir.

Daha büyük evlerde genelde antre ve koridorlarda kullanılan bu aynaları salonlar ile oturma odalarında da kullanabilrisiniz. Oda içerisindeki en dar duvarın önüne koltuk koyduktan sonra koltuğun üst kısmına geniş bir ayna koyabilirisniz. Bu ayna enine tüm duvarı kaplamalıdır. Kapladığı durumda etkisi daha geniş olacaktır. Hangi tarz olursa olsun salon dekorasyonunda ayna kullanımı biraz deneyim isteyen bir konudur.

Bu sebeple galerimizdeki örnekleri incelemenizi tavsiye ederiz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir