Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonu İçin Uyumlu Renkler

Ev dekorasyonu planlaması yaparken yapılması gereken o kadar çok seçim var ki… renkler, desenler, dokular, mobilyalar, duvarlar, zemin kaplaması, tavan dekorasyonu derken daha onlarca konuda seçim yapmak zorunda kalıyoruz. Bir evin daha aydınlık ya da daha karanlık olmasına sebep olan, yine aynı şekilde bir evi daha klasik ya da daha spor yapan temel unsur nedir? Tabi ki renklerdir! O zaman ilk iş tarza ve renklere karar vermektir.

Şimdi burada sizlere salon dekorasyonu için uyumlu renkler konusundan biraz bahsetmek istiyoruz. Görsel açıdan estetik detayların ön plana çıkarıldığı canlı ve parlak bir salon mu yoksa daha çok nötr renklerin hakimiyetinde minimal modern bir salon mu? Cam göbekli turkuazlı dekorlar ile retro ve vintage günlere bir selam göndermeli mi yoksa? Hangi tarz olursa olsun her birinin mükemmel bir şekilde uyum sağladığı renkler vardır, şimdi gelin bunlara bir göz atalım.

Beyazın zerafetini krem renginin asalaeti ile birleştirebilirsiniz. Beyaz ile krem tonları birbiri ile mükemmel bir uyum içerisindedir. Aynı zamanda bu iki renk bir arada kullanıldığında çok klasik, şık ve estetik bir görünüm oluştururlar. Hatta salon dekorasyonu için uyumlu renkler denildiğinde ilk akla gelen renk kombinlerinden bir tanesidir bu. Beyazın kırık tonlarını daha yaramaz mavi tonları ile tamamlamak da son derece başarılı bir hareket olur. Kireç beyazı dışındaki tüm beyaz tonlarında yeşilden maviye, liladan turkuaza kadar her tonun uygun olacağını söyleyebiliriz. Modern zamanların salon dekorasyonlarında özellikle ön plana çıkan kontrast renkler de bu yılın trend renkleri.mesela gri ve siyah tonlarında bir duvar önünde beyaz gibi tam zıt bir renk tonunda koltuk. Mavi tonlarında canlı ve sıcak renklerin ön planda olduğu halılar. Galerimizdeki kontrast renkli salon dekorasyonu örneklerini gördüğünüz zaman ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayabilirsiniz.

Sakinlik, sükunet, dingin ve huzur dolu bir salon. Nötr renklerin birbiri ile mükemmel uyumu tam olarak bize böyle bir salon vaad eder. Salon dekorasyonu için uyumlu renklerden bir tanesi de nötr renk tonlarıdır. Pudra rengi, uçuk pembe, açık gri, açık krem ve kırık beyaz tonları en popüler nötr renklerdir.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir