Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonu İçin Objeler

Ev dekorasyonunda renklerin cazibesini öne çıkaran bazı detaylar vardır. Bu detayların başında aksesuarlar diğer bir adı ile objeler gelir. Salon dekorasyonu için objeler veya oturma odası, yatak odası için objeler olarak bulabileceğiniz bu detayları renklerin etkisini, cazibesini, odanın temasını ön plana çıkarmak için kullanabilirsiniz. Peki bu cazibeyi ön plana çıkarma konusu nasıldır derseniz, açıklayalım. Açık renk tonları bir arada kullanıldıklarında kendi içerisinde bir kontrast oluşturur. Aynı şekilde canlı renkler de bir arada kullanılarak kendi kontrastını oluşturur. Eğer ki siz canlı renk tonlarını daha az kullarak değerli kılmak yani farklı kılmak isterseniz zemin ile duvarların birleşerek oluşturduğu açık renk kontrastını kullanabilirsiniz. Salon dekorasyonlarında ve oturma odası dekorasyonlarında sıklıkla tercih edilen bu yöntem, odanın genel renk tonu aksine canlı renklerden seçilen objelerin bütün dikkati üzerine çekmesini sağlar. Değerli bir tablo, tarihi eser olan bir vazo, kıymetli bir çiçek ya da herhangi bir tarihi eseri salonunuzda sergiliyorsanız, herkesin dikkatini çekmek istiyorsanız, bu obje sizin için bir objeden çok daha fazlası ise bu yöntemi kesinlikle kullanmalısınız.

Salon dekorasyonunda objeler veya aksesuarlar denildiğinde aklımıza genelde biblolar, resim çerveleri gelir. Bunun dışında duvar rafları, duvar aksesuarları ve tablolar da aslında birer objedir. Modern salon dekorasyonlarında sık sık kullanılmaya başlanan objelerin başında gelen duvar raflarını gerçek raf olarak eşya koymak için kullanabilirsiniz. Tabi bunun yanında aynı zamanda sadece süs amaçlı satılan raflar da vardır. Eğer eviniz eski ise ve duvarlarına güvenmiyorsanız, gerçek kullanım rafları bu tarz bir ev için uygun olmayabilir. Duvarın sıvasını kaldırmak istemiyorsanız bu tarz raflardan uzak durun.

Sıcacık bir salon dekorasyonu için harika objeler

Özel günleri, bayram günlerini ve benzeri zamanları ev dekorasyonlarınızda hissetmek için yapabileceğiniz en güzel şey doğru objeleri almaktır. Kış aylarında içinde karlar yağan kar kürelerini yaz aylarında ise daha renkli objeleri rahatlıkla kullanabiilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir