Salon Dekorasyonu

Salon Dekorasyonu İçin Kendin Yap Projeleri  

Modern salon dekorasyonlarında, bundan bir kaç sene öncesinde salonun önünden geçemeyecek aksesuarların baş köşede yer aldıklarını fark etmişsinizdir. Eski tabloların, eskitilmiş masaların veya kenarı köşesi kırılmış vazoların modern dekorasyonda yeri büyük. Durum böyle olunca da en ekonomik dekorasyon yöntemleri evde atık malzemeler ile yapabileceğimiz kendin yap projeleriyle bir araya geliyor. Her oda için olduğu gibi şık ve modern salon dekorasyonu için kendin yap projeleri de saymakla bitmiyor. Sizin kendi yaratıcılığınızı katabileceğiniz bu eğlenceli uğraş sayesinde herkesin gözlerini alacak özel tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Kendin yap projelerinde sadece önemli olan doğru malzemeleri doğru şekilde kullanmak. Bazı ahşap ürünleri yapıştırmanız gerekiyorsa ahşap yapıştırıcısı kullanmak veya küçük detaylı işler yaparken minik nakış makaslarını kullanmak gibi teknik detaylara dikkat etmek gerekiyor. Günümüz modası evde kendin yap fikirleri arasından en eğlencelilere bakalım o zaman.

Eski kitaplıklarınızı duvar rafları yapın!

Kenarı köşesi kalkmış, rengi solmuş ve yıpranmış kitaplıklar. Atsan atılmaz satsan satılmaz, o zaman kendin yap fikirleri ile kullanın! Salonunuz kocamansa ve kullanmadığınız bir kapısı varsa, yani bu kapıyı kapattığınızda hayatınızda hiç bir şey değişmeyecekse burayı muazzam bir raf haline getirin. Öncelikle işe kapının kendisini sökerek başlayın. Menteşelerini de isterseniz sökün isterseniz kalsın. Ama eğer sökmeyecekseniz mutlaka duvar ile aynı renk olacak şekilde boyayın. Eski kitaplığınızı zımparalayın. Iyice zımparalamazsanız eski boyalar kalır, yeniden boyadığınızda katmanlı çirkin bir görünüm oluşur. Boyayıp iyice kuruttuktan sonra kapının genişliğine ve darlığına uygun boyuttaki kitaplığınızı kapının boşluğuna yerleştirin. Üzerine en sevdiğiniz kitaplarınızı, aile fotoğraflarınızı ya da sevdiğiniz biblolarınızı koyabileceğiniz yeni raflarınız hazır! Bu raflar duvarın içerisine gömülmüş gibi olacağı için hem yer kaplamaz, hem de çok kullanışlı olacak.

Dantelli mumluklar ile salon dekorasyonunuzu tamamlayın

Kullanımış krema kavanozları genelde orta boylarda ya da küçük boylardadır. Bu kavanozları yıkayın ve güzelce kurulayın. Herkesin evinde çeyizinde olsun annesinden anneannesinden kalma olsun bir çok çeşitte dantel vardır. Artık bu dantelleri kullanmak için neredeyse alan kalmadı. O zaman bu dantelleri çok daha şık bir şekilde hayata döndürelim. Dantellerinizi ütüleyin alt kısmına tela koyun. Kavanozun üzerine telalı dantelleri koyun ve buhar ile yapıştırın. Içini mumlar ile süsleyin. Salon dekorasyonu hakkında çeşitli fikir almak için de modern salon dekorasyonu yazımıza mutlaka göz atın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir