Kendin Yap

Salon Dekorasyonu İçin 20 Kendin Yap Fikri

Atık malzeme değerlendirmesi ve geri dönüşüm projelerinin en önemli parçası olan kendin yap projeleri ile hem elimizdeki fazla malzemeleri değerlendirme fırsatı buluyoruz hem de ekonomiye bu şekilde katkı sağlamış oluyoruz. Bu proje fikirlerinin ilk ayaklarından biri olarak salon dekorasyonu için 20 kendin yap fikri ortaya çıkardık. Sadece salonda değil evin bir çok yerinde kullanabileceğiniz kullanışlı ve fonksiyonel aksesuarlar oluşturabilirsiniz. Bu aksesuarlar sadece dekorasyon amacı ile değil aynı zamanda kullanışlı olması amacı ile de hazırlanmaktadır.

Evde yapılabilecek dekorasyon fikirlerinden en kolayları, kavanoz mumluklar

Mutfak alış verişlerimizde salçadan tutun da konserve yiyeceklere kadar aklınıza gelebilecek bir çok yiyecek ürününü cam kavanozlar içerisinde satın alıyoruz. Bu cam kavanozlar içi boşalıp yıkandıktan sonra saklama kabı olarak kullanılabilir. Konserve ve turşu kavanozları olarak ağırlıklı kullandığımız bu ürünlerin fazlasını çöpe atmak ya da cam geri dönüşüme göndermek yerine evinizde şık bir dekorasyon parçası olarak kullanabilirsiniz. Büyük kavanozlardan ziyade küçük ve orta boyların daha uygun olduğu bu aksesuarları kendi imkankanlarınız ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Kendin yap fikirleri içerisindeki en kolay fikirlerden biridir. Kavanozları alın ve güzelce temizledikten sonra iyice kurulayın. Içinin kesinlikle ıslak ya da nemli kalmaması lazım. Sonrasında bu kavanozları mumluk olarak, vazo olarak ya da değişik sapsız aksesuar bardak olarak kullanabilirsiniz. Hafif yapıştırıcılar ile üzerine simler,boncuklar yapıştırabilir, çeşitli şekiller yapabilir ve boyayabilirsiniz. Sevdiklerinizin fotoğraflarının baskısını da üzerine yapmanız mümkün. Evde kullanılmış ve büyük bir kısmı yanmış mumları bir araya getirin. Özellikle yuvarlak büyük mumlar bir miktar yandıktan sonra ip kısmı içerde kalır. Bu mumlar evde kendin yap projeleri için harika kaynaklardır. Bu tüm arta kalmış mumları benmari usulü eritin. Ortasına uzun bir ip yerleştirdiğiniz kavanozların içine dökün ve dondurun. Isterseniz dışarıdan alacağınız değişik esanslar ile bu mumları kokulu da yapabilirsiniz.  Bu konuda daha fazla bilgi ve fikir almak için en ilginç 20 kendin yap fikri başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Kolay kendin yap projeler

Eski ve kenarı kırılmış porselen fincanlarınızı minik çiçek saksıları ya da mumluk olarak kullanabileceğinizi de unutmayın.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir