Yatak Odası Dekorasyonu

Rustik Yatak Odası Dekorasyonları

Modern zamanların ortaya çıkardığı bir çok akım vardır. Bu akımlar sanat alanında, resim alanında, müzik alanında ve mimari alanda olabilir. Mimari alanda ortaya çıkan akımlar genel olarak ev tasarımlarını, ev dekorasyonlarını da doğrudan etkiler. Mimari tasarımlarda minimalist tarzlar ön plana çıkmaya başladıysa eğer aynı şekilde iç mimari ve evin iç tasarımlarında da bu tarz ön plana çıkmaya başlar. Son zamanların en populer dekorasyon akımlarından biri de rustik tarzda ev döşeme trendleridir. Rustik tarzın tam olarak ne olduğunu çoğu kişi bilmese de tarzını sevdikleri için örneklerini evlerine uygulamayı tercih ederler. Rustik yatak odası dekorasyonları, bunların özellikleri ve örneklerine geçmeden önce rustik nedir, rustik dekorasyonların özellikleri nelerdir gibi soruların cevaplarını verelim. Unutmayın tüm dekorasyon tarzları kendi içerisinde farklı fikirler, kendi içlerinde farklı felsefelere sahiptir. Özellikle rustik tarz gibi bohem dekorasyon tarzları tamamen bir felsefenin ürünüdür. Eğer bu felsefeler size anlamsız geliyorsa dekorasyonunu da yapmanız yanlış olabilir.

Rustik dekorasyon nedir özellikleri nelerdir?

Rustik veya bohem dekroasyon olarak adlandırılan bu tarzda yumuşak geçişlerin, genelde açık soft renk tonları kullanılır, taş duvarlar gibi doğal duvar detayları sıklıkla tercih edilir. Ahşap daha doğrusu tahta kullanımı önceliklidir. Tavandan yer zeminine, duvarlardan odanın tüm her yerine tahta kullanılabilir. Krem rengi, bej rengi tonları, açık mavi ve beyaz en çok kullanılan renklerdir. Taş duvarlar rustik dekorasyonun olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Bu taş duvarlar modern taş döşeme duvarlar olabileceği gibi tamamen doğal taş duvarlar da olabilir. Mağara evler ve mağaradan uyarlama mekanlarda yapılan dekorasyonlar genelde rustik tarzda dekorasyonlardır.

Rustik yatak odası dekorasyonlarının özellikleri

Taş duvarların ortasına genişçe bir yatak koyun. Ama bu yatak demir içeren tasarımlardan olmamalı. Mümkünse tamamen ahşap hatta doğal tahta olmalı. Perdelerini ketenden ya da benzeri doğal kumaşlardan seçip tahta boruya geçirilen, rustik perde modeli olarak adlandırılan perdelerden de yaptınız mı işte oldu! En güzel ve en sade rustik yatak odası dekorasyonlarından birini yaptınız bile!

 

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir