Ev Dekorasyon Fikirleri

En Güzel 35 Retro Dekorasyon Örnekleri

Ev dekorasyonlarında kullanılan bir çok tarz vardır. Zamanına göre, renklerine göre, şekillerine ya da mobilya tarzlarına göre isimlenen bu ev dekorasyonu tarzlarından en sevileni retro tarzı ev dekorasyonudur. Sık sık vintage ile karıştırılan retro ev dekorasyonu özelliklerinden önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Bu yazımızda daha çok ilham verici retro tarzı ev dekorasyonu örneklerini sizlerle paylaşmak istedik.

Eskitme adı ile anılan, eski görünümlü mobilyalar retro tarzı mobilya örnekleri olarak kabul edilmektedir. Aslında orijinal retro mobilyalar 1950 ile 1980 yılları arasında evlerde kullanılan eşyalardır. Ancak bu eşyaları bulmak çok zor olduğu, bulunduğunda da ciddi fiyatlar ile alıcı bulduğu için farklı mobilyalar tercih edilmeye başlandı. Retro ev dekorasyonu deyince akla gelen mobilya tiplerini artık modern mobilya mağazaları ile konsept storelarda da bulmak mümkün.

Vintage ev dekorasyonu ile retronun ne farkı var?

Vintage ev dekorasyonu bloglarında görebileceğiniz retro tasarımlar, daha eski ve klasik modellerdir. Parlak renklerin soluk tonlarının kullananıldığı retro ev dekorasyonu örneklerinde vintage tarzı etkilerini de görmek mümkündür.

Retro dekorasyon fikirleri nelerdir?

Retro dekorasyon fikirleri sadece bu dönem mobilyalarının bir araya getirilmesi ve kullanılması demek değildir. Retro ev dekorasyonlarında doğru objelerin, doğru aksesuarların da mutlaka kullanılması gerekir. Çoğu insan retro tarzı mobilya ne demek bilmez. Sadece belirli bir dönemi yansıtan bu mobilyaları doğru dekoratif ürünler, doğru renkler ve desenler ile tamamlamak gerekir.

Retro dekorasyon ürünleri nelerdir?

Dekorasyon ürünleri ev dekorasyonlarımızı tamamlayan aksesuarlardır. Retro evlerde bunlar tabaklardan duvar saatlerine, masalardan masa üzerinde bulunan vazolara kadar her şey olabilir. Galerimizdeki retro ev dekorasyonu örneklerini incelerken kendi evlerinizde kullanabileceğiniz retro dekorasyon ürünleri hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir