Salon Dekorasyonu

Renkli Salon Dekorasyon Fikirleri

Salon ve oturma odaları, evin vitrinidir. Sevdiklerinizi, misafirlerinizi ağırladığınız evinize ziyarete gelen herkesin ilk gördüğü oda olan bu alanın dekorasyonu diğer tüm odalardan daha önemlidir. Nasıl ki bir mağazanın vitrini o mağazayı temsil ediyorsa, salonlarımız da aynı şekilde evlerimizi temsil eder. Salon dekorasyonu hazırlarken siz en başından ne tarz bir dekorasyon istediğinizi biliyorsanız gerisi oldukça kolay. Biz bu yazımızda hayatında renk ve dinamik eksik olmayan, siyah ve kahverengi gibi koyu renk tonlarının etkisinden uzak duranlara renkli salon dekorasyon fikirleri hazırladık. Salon mobilyaları ve hatta perdeleri bile genelde klasik koyu renk tonlarında hazırlandığı için renkli bir dekorasyonda fikir alış verişi oldukça faydalı olacaktır.

Hem kullanışlı hem estetik, rengarenk salonlar

Oturma odası ve salonlar, sürekli kullanıldığı için eşyaları kolay kirlenen ve eskiyen odalardır. Estetik kaygıların yanında kullanışlılık da bu oda dizaynı için oldukça önemlidir. Sürekli yıkamak ya da temizlemek zorunda kalmayacağınız koltuklar, bütün kiri isi üzerinde biriktirmeyen, biriktirse de göstermeyen perdeler, duvara asıldıklarında kolayca yer değiştirebilecek tarzda aksesuarlar hayat kurtarıcıdır. Koltuk seçimlerinde silinebilen, halı yıkama makinesi tarzı makineler ile yıkanabilen, leke tutmayan kumaşlardan hazırlamış koltuklar tercih etmek kullanışlı bir salon dekorasyonun en önemli kuralıdır. Koltuklara her an bir şey dökülebilir. Leke tutan kumaşlar sonrasında çok başınızı ağrıtacaktır. Günümüzün modern stil yaklaşımlarında salon dekorasyonu ağır ve süslü tarzını çok daha sade ve kullanışlı bir stile bıraktı. Modern tarzların en önemli özelliği detaylarda boğulmak yerine az ve öz ancak kullanışlı ve yeterli ürüne sahip olmak. Yani salondaki bir sehpanın zaman zaman çalışma sehpası, zaman zaman orta sehpası yeri geldiğinde de misafirlere bir şeyler ikram ederken kullanılabilecek sehpa olması modern dekorasyonun en güzel açıklayıcısıdır.

Kullanışlı salon dekorasyonu önerileri

Yukarıda saydıklarımızın dışında farklı dekorasyon önerileri için modern salon dekorasyon fikirleri yazımızı okuyabilirsiniz. Bu yılın en gözde renkli salon dekorasyonu örneklerini de galerimizde görebilirsiniz. Fonksiyonel ev mobilyaları için bilgiler vermeye devam ediyor olacağız.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir