Salon Dekorasyonu

Rahat Kanepe Modelleri

Oturma odalarının en favori üniteleri kanepelerdir. Rahatça uzanıp televizyon izleyebileceğiniz, bir şeyler okuyup sohbet edebileceğiniz ideal dinlenme alanlarıdır.

Rahat yastıklarla ergonomik yapılarıyla vücudunuzu destekler.

Kanepe modelleri, evimizin genel atmosferi ile uyumlu olmalılar. Kullanılan salonun boyutları, ışıklandırması, kurgusu, kanepe modellerinin rengini, boyutlarını ve konumlanışını belirleyecektir.

Genellikle oturma grubunun parçası olan kanepeler bağımsız üniteler olarak da edinilebilmektedir. Hoş bir kanepeyi uyumlu birkaç berjer ve pufla tamamlayarak benzersiz bir oturma grubunu kendiniz oluşturabilirsiniz.

İkili kanepe modelleri özellikle biraz daha küçük oturma odalarında tercih edilen kanepe çeşitleridir.

Oturma gruplarında ikinci kanepe ikili kanepe olabildiği gibi, tercih olarak küçük odalarda balkon ve teraslarda ikili kanepe kullanılabilmektedir.

Çekyat Modelleri

Kanepe sistemleri konforun yanı sıra çoklu işlevi de barındırabilmektedir. Özellikle sandıklı ve yatağa dönüşebilen çekyat kanepe modelleri bu ekstra faydaları nedeniyle çokça tercih edilmektedirler.

Özgün Modeller Evinize Farklı Bir Hava Katar

Teknolojinin sağladığı üretim avantajları ile öyle farklı ve işlevli modeller üretilmektedir ki bu durum hepimizde sık sık dekorasyon değiştirip kanepe ve oturma gruplarını yenileme isteği uyandırmaktadır.

Kanepeniz yatağa dönüşmenin ötesine geçip basit bir mekanizma ile ikili ranza sistemi haline gelebilir.

Altında oluşturulan geniş sandık alanları ile evinizdeki gereksiz kalabalığı toparlayabilir.

Özel estetik tasarımlarla evin bütün atmosferini değiştirmek de kanepelerin bir başka işlevi olabilmektedir.

Temel Beklentilerinizi Mağazada İhmal Etmeyin

Elbette karşımıza çok farklı kanepe olasılıkları çıkacaktır. Mağazalarda dolaşmaya başladığınızda seçim yapmanız genellikle zorlaşır. Her bir model farklı özellikleri ile öne çıkar. Bu nedenle evinize alacağınız kanepe konusunda ortalama beklentilerinizi kafanızda oluşturmanız tavsiye edilir. Karşılaşacağınız modeller, sizin beklentilerinizin üzerine başka özellikler ekliyorsa bu hiç fena bir durum değildir. Ancak gerekli gördüğünüz özelliklerden feragat ederek başka özellikleri öne çıkan bir ürüne yöneldiğinizde evdeki hesapla mağazadaki hesap birbirinden kopar. En önemli sorun ölçülerde çıkabilir. Beğendiğiniz kanepe oda ölçülerinize ve belirlediğiniz konuma sığmayabilir. Belirlediğiniz renklerin dışında bir ürün almaya kalktığınızda salonunuzda istemeden tam bir estetik karmaşa üretebilirsiniz. Akla gelebilecek pek çok sorunu baştan aşmak için beklentilerinizi temel kriterler olarak elinizde tutmalısınız.

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir