Salon Dekorasyonu

Perde Koltuk Renk Uyumu Nasıl Olmalıdır?

Perde ile koluk rengi uyumu nasıl olmalıdır sorusunu farklı odalara göre farklı şekillerde sorabiliriz. Mesela mutfak dekorasyonları için mutfak dolapları ile perde renk uyumu nasıl olmalıdır veya yatak odası dekorasyonları için yatak odası takımı ile perde renk uyumu nasıl olmalıdır gibi. Aynı şekilde aslında diğer önemli bire renk uyumu konusu da perler ile halılar arasındadır. Ev dekorasyonu her ne kadar kolay olsa da asla unutulmaması gereken en önemli nokta renk uyumuna dikkat etmektir.  Oda içerisindeki herhangi bir şeyi odanın diğer kalanının renk tonları ile aşırı uyumsuz olmaması gerekir. Herhangi bir aksesuar dışında tüm dekorasyonun mükemmel bir renk uyumu içerisinde olması bile yeterli olmaz. Sonrasında sorun yaşamak istemiyorsanız tüm aksesuarların uyumuna dikkat etmek gerekir.

Herhangi bir oda dekorasyonunda temel altı renk dışına çıkmamak gerekir. Bu altı rengin de üçü ana renk olmalı diğerleri onların yan renkleri olmalıdır. Kırmızı gibi canlı yeşil gibi güçlü renk tonları kullanmak isterseniz bu renk tonlarının sayısını azaltmanız gerekebilir. Kırmızı renk aşırı güçlü bir renk tonu olduğu için diğer renkler ile kombinlemek oldukça zordur. Perde ve koltuk takımı renk uyumunda en kolay renkler pastel renklerdir. Klasik krem rengi, bej rengi koltuk takımları da neredeyse tüm renk tonlarındaki perdeler ile uyumlu olabilir. Salon koltuk seçiminde krem rengi gibi bej rengi gibi renk tonlarının bu denli sık kullanılmasını temel sebeplerinden biri de her renk tonu ile uyumlu olmasıdır. Cam göbeği gibi turkuaz gibi renkler ne kadar güzel olsalar da diğer renkler ile uyumlanması çok zordur. Beyaz perdeler, fon perde olarak veya tül perde olarak sıklıkla tercih edilir. Beyaz perdeleri tüm açık renk koltuk takılmları ile birlikte rahatlıkla kullanabilirsiniz. Krem rengi gibi, kırık beyaz gibi, kum beji gibi renk tonlarındaki perdeleri de yine bu renk tonlarında veya kahverengi gibi renklerde kullanabilirsiniz. Yeşil koltuk takımları ile mavi perde kullanmak gibi iki güçlü renk tonunu bir araya getirerek oda dekorasyonlarında sıkıntılı bir hava yaratmamaya özen gösterebilrisiniz.

 

Buse ÇAKIR

Ev dekorasyonu ile ilgili son trendleri ve yenilikleri takip ederek, iç mekân tasarımı konusundaki bilgi ve deneyimimle size rehberlik etmeye hazırım. Salon, mutfak, yatak odası ve diğer yaşam alanlarınız için ilham verici dekorasyon önerileri sunuyorum. Evinizin her köşesini özel kılacak benzersiz fikirlerle dolu içeriklerimle, ev dekorasyonunda size yardımcı olmayı amaçlıyorum. Siz de estetik ve fonksiyonelliği bir araya getirerek evinizin atmosferini dönüştürmek isterseniz, doğru yerdesiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir